STEM igračke kojima su osvojili svijet sad su dostupne i u domaćim trgovinama: "Želimo pomoći stvoriti generaciju mladih inovatora"

CircuitMessove STEM igračke prvi će se put moći kupiti i u hrvatskim trgovinama.

Martina Čizmić | 14.11.2023. / 08:05

STEM adventure setovi (Foto: CircuitMess)

Nakon što je godinama jedini način da se dođe do CircuitMessovih igračaka bio kroz njihove Kickstarter kampanje ili direktno preko njihove web-stranice, napokon su napravili iskorak i premijerno lansirali svoje edukativne STEM igračke u klasičnim trgovinama.

Kako ističu iz CircuitMessa, ovo nije prvi put da su njihove igračke dostupne u trgovinama (tu su barijeru probili na američkom tržištu), ali je prvi put da će biti dostupne u Hrvatskoj. 

Chatter 2.0 Veliki uspjeh domaćeg startupa: Mladi Amerikanci ovog će Božića učiti o STEM-u uz hrvatske edukativne igračke

Igračke koje su namijenjene STEM početnicima od sedme godine tako je sad moguće i vidjeti uživo u trgovini prije same kupovine. 

Iako smo se dosad najviše fokusirali na strana tržišta, ovu novu uzbudljivu liniju igračaka odlučili smo lansirati upravo ovdje u Hrvatskoj gdje je naša priča izvorno započela i gdje želimo pomoći stvoriti generaciju mladih inovatora, navodi direktor tvrke Albert Gajšak.

Nova CircuitMessova kolekcija STEM igračaka čiji slogan je “Započni svoju STEM avanturu!” uključuje 11 edukativnih uradi-sam setova: Bit, uradi-sam igraću konzolu, Sparkly, uradi-sam robotski auto te 9 šarenih mini-robota koji podučavaju o osnovnim temama iz sfera robotike i elektronike. Proizvodi iz kolekcije međusobno su povezivi te se mogu kombinirati u igri na različite kreativne načine.

Za slaganje i korištenje ovih setova nije potrebno predznanje te dolaze sa svim potrebnim alatima i detaljnim uputama za sastavljanje i korištenje na hrvatskom jeziku. Korisnicima su na raspolaganju i interaktivni online materijali koji im omogućuju stalno unaprijeđivanje vještina kroz igru.

CircuitMess NASA Perseverance Rover set - 3 Još jedna uspješnica na vidiku: Tek je lansirao kampanju za najnoviji proizvod iz svoje radionice i već je prikupio planirana sredstva

Inače, CircuitMess trenutno ima aktivnu i Kickstarter kampanju za NASA Perseverance AI-powered Mars Rover set, skupinu od pet elektroničkih uređaja koji će djecu i mlade, ali i njihove roditelje uvesti u svijet istraživanja svemira i elektronike, koji je u nešto više od dva tjedna kampanje prikupio gotovo pola milijuna dolara. No ovaj bi set backerima trebao postati dostupan tek u ljeto sljedeće godine. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti