Stephen Hawking testira Intelova invalidska kolica s Linux sustavom

Intel je izradio kolica namijenjena osobama s posebnim potrebama, tzv. Connected Wheelchair. Ugrađena tehnologija prati zdravlje osobe, status samih kolica, kao i uvid u pristupačnost odredišnih mjesta.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 12.09.2014. / 17:50

Stephen Hawking testira Intelova invalidska kolica s Linux sustavom

Intel je izradio kolica namijenjena osobama s posebnim potrebama, tzv. Connected Wheelchair. Ugrađena tehnologija prati zdravlje korisnika, status samih kolica, kao i uvid u pristupačnost odredišnih lokacija. Softverski dio je napravljen na bazi operacijskog sustava GNU/Linux, a prototip kolica trenutno testira popularni fizičar, Stephen Hawking.

Evo što kažu iz Intela:

"Tim Intelovih inženjera izradio je posebnu platformu koja može pretvoriti obična kolica za osobe s posebnim potrebama u tehnološki napredne uređaje s vezom na internet. Koristeći se Intel(r) Galileo razvijateljskim sustavom te Intel Gateway rješenjima za IoT, naš tim kreirao je koncept invalidskih kolica koja omogućuju prikupljanje biometrijskih podataka od korisnika, kao i mehaničke podatke od kolica, a oboje se potom mogu analizirati. Također, tim je izradio posebnu aplikaciju koja omogućuje korisnicima kolica da bilježe i ocjenjuju pristupačnost određenih lokacija na mapi, time poboljšavajući buduća iskustva."

Ovo nije prvi put da Intel surađuje sa Stephenom Hawkingom - još od 1997. godine Intel je sponzorirao i pružao podršku za njegov računalni sustav za komunikaciju s ljudima.

Izvor: themukt.com
Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti