Steve Ballmer kupuje NBA momčad LA Clippers za dvije milijarde dolara?

Nakon što je bivšem vlasniku Clippersa, Donaldu Sterlingu, zbog rasističkih izjava NBA pokazala izlazna vrata, kao jedan od novih vlasnika spominje se upravo bivši čelni čovjek Microsofta...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 26.05.2014. / 07:34

Steve Ballmer kupuje NBA momčad LA Clippers za dvije milijarde dolara?

Nakon što je bivšem vlasniku Clippersa, Donaldu Sterlingu, zbog rasističkih izjava NBA pokazala izlazna vrata, kao jedan od novih vlasnika spominje se upravo bivši čelni čovjek Microsofta...

Dapače, prema nekim izvorima, Ballmer se već sastao sa Shelly Sterling, suprugom abdiciranog Donalda, u njihovom ljetnikovcu u Kaliforniji. Donald Sterling je pokušao prije cijele ove priče upravljačka prava LA Clippersa prenijeti upravo na suprugu, ali prema strogim NBA pravilima je to onemogućeno, s obzirom da u ovakvim slučajevima upravljanje klubom preuzima vodstvo lige i povjerenik imenovan s njezine strane. Isto tako, čak i da se, ako se takav scenarij pokaže istinitim, Sterlingovi i Ballmer dogovore oko cijene, posljednju riječ opet ima vodstvo NBA lige, koje može verificirati, ali i odbiti dogovor dvije strane.

Steve Ballmer, čije se bogatstvo procijenjuje na preko 20 milijardi američkih dolara već se ranije spominjao kao potencijalni novi vlasnik LA Clippersa, a najzanimljivije je sportskoj američkoj javnosti pitanje hoće li Ballmer, ako kupi Clipperse, klub „dislocirati“ u Seattle. Naime, Ballmer je upravo iz Seattea, koji je nekada imao sjajnu momčad Seattle SuperSonics, ali je taj klub u međuvremenu prodan i sada nastupa pod imenom Oklahoma City Thunder. „Ljubitelji košarke iz Los Angelesa ne moraju se brinuti, ako i kupim Clipperse, oni ostaju u istom gradu, jer osobno, otkako ne radim u Microsoftu, više nisam vezan za jedno mjesto“, rekao je nedavno Ballmer za The Wall Street Journal.

Većina analitičara, ne samo sportskih, smatra kako bi kupovina Clippersa od strane Ballmera bila sjajna vijest za klub, jer je bivši čelni čovjek Microsofta poznat kao veliki emotivac, ali i agresivac, kada je u pitanju posao, pa bi ta njegova energija i te kako koristila posrnulom klubu. Inače, Ballmer ne bi bio prvi „microsoftovac“ koji bi postao vlasnik NBA momčadi, jer je Paul Allen bio vlasnikom Potrland Trailblazersa, a još jedan tehnološki mogul, Mark Cuban, čelni je čovjek Dallas Mavericksa. Kako Ballmer, na kraju, nije jedini kandidat za kupnju Clippersa, više o svemu trebalo bi se znati vrlo brzo, ali da je priča zanimljiva, u to nema sumnje. Očekivana cijena koju će novi vlasnik iskrcati za LA Clipperse procjenjuje se na dvije milijarde USD. 

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti