Steve Jobs je htio da Sony VAIO radi na OS X-u

Znamo da je Apple zatvoren sustav koji radi samo na Appleovim uređajima, ako ne računamo na 'Hackintosh', no prema novim saznanjima, Steve Jobs je htio da Sony VAIO na sebi nosi Appleov operativni sustav.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.02.2014. / 12:34

Steve Jobs je htio da Sony VAIO radi na OS X-u

Znamo da je Apple zatvoren sustav koji radi samo na Appleovim uređajima, ako ne računamo na "Hackintosh", no prema novim saznanjima, Steve Jobs je htio da Sony VAIO na sebi nosi Appleov operativni sustav.

Japanski novinar Nobuyuki Hayashi otkrio je kako se Steve Jobs sastao s izvršnim direktorima Sonyja, kompanije koju je oduvijek obožavao, kako bi im pokazao prototip Sony VAIO-a s OS X-om. Kako se navodi u tekstu, Steve Jobs je htio napraviti iznimku jer je smatrao VAIO izvrsnim uređajem, nešto što se nije moglo često čuti iz njegovih usta.

Iako je možda ovo zvučalo zanimljivo, Sonyjeva prodaja VAIO računala s Windowsima tek je počela rasti, tako da od ovog posla na kraju nije bilo ništa. 

Da bi stvar bila ironičnija, Sony planira prodati cijelu VAIO diviziju japanskoj investicijskoj tvrtki, no za sada nema detalja o ovom poslu.

Izvor TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti