Stigao novi update iOS 4.2

Apple je danas objavio novu inačicu iOS 4.2. operativnog sistema za iPhone, iPad i iPod, koja donosi preko 100 novih značajka kao što su Multitasking, Folders, unaprijeđeni mail, Game Center, AirPlay i AirPrint.

Zimo Zimo Zimo | 22.11.2010. / 15:27

Stigao novi update iOS 4.2

Apple je danas objavio novu inačicu iOS 4.2. operativnog sistema za iPhone, iPad i iPod, koja donosi preko 100 novih značajka kao što su Multitasking, Folders, unaprijeđeni mail, Game Center, AirPlay i AirPrint.Dugo očekivani update bit će dostupan tokom dana za sve uređaje, no očito je kako je fokus ovog update bio upravo za iPad.

Game Center omogućuje iPad, iPhone i iPod touch korisnicima da igraju igre sa prijateljima, dijele i otkrivaju nove igre, te pokažu svoje rezultate i dostignuća.

AirPlay je nova značajka za bežični streaming glazbe, videa i slika sa iPada, iPhone ili iPod toucha na Apple TV. Korisnici će moći koristiti Appleov AirPort Express i AirPlay kako bi slušali glazbu bez potrebe za spajanjem na zvučnike, a napomenimo da uskoro stižu i zvučnici sa podrškom za AirPlay u narednim mjesecima, ističu u službenom priopćenju iz Applea.

AirPrint je nova generacija bežičnog printanja bez ikakve potrebe za driverima. Prvi uređaji koji će podržavati ovu novu značajku su HP Photosmart, HP LaserJet Pro i HP Officejet sa jednostavnim upravljanjem preko vaših iOS uređaja.

Nova inačica 4.2 također donosi servis “Find my iPhone” za sve korisnike iPhonea koja je do sada bila dostupna samo za MobileMe korisnike.

Još neke od novosti su mogućnost korištenja multitaskinga, foldera, a unaprijeđen je mail i Safari. iOS 4.2. dostupan je za iPad, iPhone 3G, iPhone 3Gs, iPhone 4, drugu i treću generaciju iPod touch-a (32GB i 64GB) i nove iPod touch. Neke značajke neće biti dostupne na svim uređajima. Recimo za Multitasking potrebno je imati iPhone 3GS, iPhone 4, treću generaciju iPod toucha ili novije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti