Stiže Jeepov električni Renegade koji će kupce privući povoljnom cijenom

U Jeepu se nadaju kako će povoljnija cijena privući više ljudi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2024. / 13:08

Jeep Avenger (Foto: Afp)

Trend na tržištu električnih automobila je jasan. Korisnici žele, a automobilske kompanije sve više i nude jeftinije modele. Pri tome ne mislimo samo na kineske tvrtke kojima je, s obzirom na to da nude vozila cijene manje od 10 tisuća dolara, gotovo nemoguće konkurirati, već na tradicionalne proizvođače automobila koji pokušavaju, s manje ili više uspjeha, zauzeti što veći udio na ovom tržištu.

Jeep Wrangler Jeep planira električne verzije Wranglera i Grand Cherokeeja

Tom trendu sada se priklonio i Jeep koji je najavio električnu verziju svog popularnog modela Renegade. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares, čiji je Jeep dio, nedavno je najavio kako će “uskoro” u SAD-u lansirati električno vozilo cijene ispod 25 tisuća dolara, a prošli tjedan saznali smo kako će to biti upravo Renegade. Ako me pitate koja je pristupačna cijena električnog automobila, rekao bih da je to 20 tisuća eura u Europi i 30 tisuća dolara u SAD-u, komentirao je i naglasio kako će na sličan način na koji je njegova kompanija u Europi predstavila Citroen e-C3 po cijeni od 20 tisuća dolara, uskoro predstaviti i Jeep cijene 25 tisuća dolara.

O električnom Renegadeu, osim najave da dolazi uskoro i cijene, još ne znamo ništa, a na Electreku spominju kako nije poznato hoće li novi električni Jeep stajati 25 tisuća dolara nakon državnih subvencija za električne automobile ili će to biti njegova konkretna cijena.

Posljednjih godina prodaja automobila ove kompanije je u opadanju na američkom tržištu, što je zanimljivo jer je upravo Jeep nedavno proglašen najvećim američkim patriotskim brendom, no ta se titula nije reflektirala i na prodaju. U kompaniji se nadaju kako će se situacija, pogotovo na krilima novih električnih vozila promijeniti. Njihovi planovi, među inim, uključuju i širenje na nova tržišta, kao i “jačanje brenda”. Tako tijekom sljedeće tri godine planiraju povećati svoju ponudu vozila s 10 na 13, pri čemu bi do 2027. u prodaji trebali imati šest potpuno električnih modela. U SAD-u kompanija u prodaji već ima električne modele Wagoneer S i Recon, a jasno je kako bi cjenovno povoljni Renegade na struju mogao utjecati na potražnju za njihovim vozilima.

Jeep Avenger Znate li koji je europski automobil godine? Mogli biste se iznenaditi

Osim Jeepa, još nekoliko kompanija napada ovo tržište cjenovno povoljnijih električnih SUV vozila. Kia je tako predstavila model EV3 čija cijena na lokalnom tržištu iznosi nešto više od 30 tisuća dolara (u SAD-u to bi moglo biti oko 35 tisuća dolara), dok Volvo već bilježi odlične prodajne rezultate sa svojim modelom EX30.

Izvor: Electrek

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti