Stiže konkurencija iPhoneu 6: Ovo je HTC One M9!

Procurile su fotografije novog HTC-ovog top telefona koji će imati 5 inčni ekran i raditi na snažnom 2GHz Snapdragon 810 procesoru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.02.2015. / 08:53

Stiže konkurencija iPhoneu 6: Ovo je HTC One M9!

Apple je s posljednjim modelima svojih telefona (iPhone 6 i 6 Plus) u potpunosti pokorio tržište te su u samo posljednja tri mjeseca prošle godine prodali skoro 75 milijuna iPhonea. Cookova kompanija s ovim je telefonima oduševila korisnike i tehnološke novinare, a sada je vrijeme za nove Androide koji će na tržištu konkurirati Appleovim telefonima. Ljubitelji ovog mobilnog operativnog sustava s nestrpljenjem iščekuju novi model iz HTC-ove serije One, novi Galaxy, Xperiju i LG-jev model iz G serije, a na mreži su jučer procurile fotografije i specifikacije HTC-ovog modela One M9. Prema informacijama The Vergea, ove su fotografije i opcije skinute s jedne HTC-ove stranice te je najvjerojatnije riječ o službenim HTC-ovim fotografijama.

Novi One trebao bi raditi na snažnom 2GHz Snapdragon 810 procesoru, imat će 3GB RAM-a i 32GB prostora za pohranu podataka koji će se moći proširiti microSD memorijskim karticama. Ultrapixel kamera sada se nalazi s prednje strane telefona za bolje selfije, dok je HTC na stražnjoj strani ugradio kameru sa senzorom rezolucije 20MP. Telefon će raditi na posljednjoj verziji Androida (5.0 Lollipop), a imat će i HTC-ovo sučelje Sense 7. Dijagonala ekrana iznosit će 5 inča (uz Full HD rezoluciju) tako da će na tržištu ovaj smartphone konkurirati Appleovom modelu iPhone 6 i Samsungovom Galaxyju S6, a možemo očekivati da će ova kompanija u budućnosti predstavit i M9 phablet koji će konkurirati iPhoneu 6 Plus i Galaxyju Note 4. HTC će One M9 predstaviti 1. ožujka u Barceloni tijekom Mobile World Congress sajma, a istog će danas i Samsung predstaviti svoj Galaxy S6. 

Foto: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti