Od 22. do 25. rujna u Rovinju se već tradicionalno u staroj tvornici duhana održava još jedan Weekend Media Festival koji je pripremio bogati program.

U tri festivalske dvorane pripremljena su predavanja, panel diskusije i radionice a na popisu predavača važno je istaknuti američkog televizijskog producenta Pete Radovicha i Zarko 'Zak' Ivkovića koji će govoriti o medijskoj revoluciji i njenim posljedicama na medijsku scenu u SAD-u i regiji Jugoistočne Europe.

Prošle je godine ovaj festival okupio više od 3.000 sudionika, a direktor festivala Tomo Ricov ove godine podiže letvicu očekivanja još više te kaže 'Razlog tome je i što se Weekend profilirao ne samo kao središnji komunikacijske industrije, nego i kao središnje mjesto za godišnje sklapanje poslova“.

ZIMO je ove godine blog partner festivala na što smo iznimno ponosni, pa tako sve informacije vezano uz ovaj festival osim na službenoj stranici Weekend Media Festivala možete pratiti i na našem webu.

Evo par rečenica o predavačima koji će ove godine nastupiti na WMF-u.

Weekend publici već dobro poznati Pete Radovich je kreativni direktor sportskog programa CBS televizije i dobitnik čak 21 televizijske nagrade Emmy. Producirao je najveće sportske događaje, poput Olimpijskih igara, Super Bowla, Wimbledona i finala NBA lige, a poznat je i kao producent emisije „Inside the NFL“, ikone američkog sportskog programa. Radovich je porijeklom s otoka Kaprije, vrlo je vezan za Hrvatsku, pa tako svake godine ljetuje na Jadranu.


Zarko „Zak“ Ivkovic zadnjih je osam godina izvršni direktor City University of New York Athletic Conference (CUNYAC), koja okuplja stotine sportaša iz 25 sveučilišnih asocijacija. Iza Ivkovica je dvadesetogodišnja televizijska karijera, tijekom koje je za televizijsku mrežu NBC pratio pet Olimpijskih igara, a za svoj rad u Atlanti 1996. također je nagrađen Emmyjem. Ivkovic je rođeni Tuzlak i strastveni nogometaš. Pet godina je pisao kolumnu o nogometu u dnevnom listu Newsday, a još uvijek aktivno igra za Istria Sport Club u New Yorku.

Uz Radovicha i Ivkovica, na 4. Weekend Media Festival dolaze i mnoga druga ugledna imena, poput Jaya McGilla, višeg potpredsjednika Hearst Magazines International, Sashe Savića, glavnog operativnog direktora u Havas Media North America i Stefana Jenzowskog, potpredsjednika kompanije Siemens Communication, Media & Technology.

AKREDITACIJE ZA NOVINARE 

U tijeku je i novinarsko akreditiranje za ovogodišnji Weekend Media Festival. Svi zainteresirani pripadnici medija mogu se prijaviti do zaključno 15. rujna 2011. isključivo putem elektroničkog obrasca na ovom linku.