Što je bolje - AMOLED ili LCD? Odgovor u obliku infografike stiže iz Samsunga

Samsung spada među rijetke proizvođača mobilnih uređaja s ugrađenim AMOLED zaslonom, za koje javnost smatra da su daleko napredniji od običnih, LCD zaslona. Kako bi dodatno potpirili ovo uvriježeno mišljenje, u Samsungu su priredili infografiku gdje ističu prednosti ove tehnologije naspram LCD IPS zaslona.

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 19.08.2014. / 12:05

Što je bolje - AMOLED ili LCD? Odgovor u obliku infografike stiže iz Samsunga

Samsung spada među rijetke proizvođače mobilnih uređaja s ugrađenim AMOLED zaslonom, za koje javnost smatra da su daleko napredniji od običnih, LCD IPS zaslona. Kako bi dodatno potpirili ovo uvriježeno mišljenje, u Samsungu su priredili infografiku gdje nam ističu prednosti ove tehnologije, prvenstveno brži odaziv zaslona na dodir, veći kontrast boja, šire uglove gledanja i dr.

Uzevši u obzir da infografika stiže direktno iz Samsunga te je izrađena u promotivne svrhe, točnost navedenih podataka preporučuje se dodatno preispitati, a šareno obojene brojke ne uzimati zdravo za gotovo (naime, poznato je da moderni LCD IPS zasloni imaju vjerne boje, za razliku od presaturiranih kod AMOLED zaslona, te su im uglovi gledanja prilično impresivni).

Inače, Samsung je i proizvođač AMOLED zaslona, kako za vlastite potrebe, tako i za potrebe drugih tvrtki.

Infografiku možete pogledati ispod teksta:

Samsung AMOLED infografika

Izvor: samsungtomorrow.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti