Što je to Foursquare?

Array

Zimo Zimo Zimo | 29.08.2010. / 17:26

Što je to Foursquare?

Ukoliko još niste čuli i isprobali ovu aplikaciju, vrijeme je da se uhvatite vaših mobitela i skinete aplikaciju. Foursquare je mobilna aplikacija koja vam omogućava da istražite gradove, te pogledate gdje se nalaze vaši prijatelji.

Iako je do sad još poprlično nepoznata, već se pisalo o njoj. Pomoću foursquare možete checkirati vašu trenutnu lokaciju, te pogledati lokacije gdje se nalaze vaši prijatelji odnosno, gdje su bili. Foursquare se može lagano povezati s ostalim društvenim mrežama poput Twittera i Facebooka.


Kada je foursquare osnovan?


Foursquare je osnovan od strane Dennis Crowleya i Naveen Selvaduraia koji su se upoznali 2007 radeći u istom poslovnom prostoru no u različitim tvrtkama. Projekt su započeli u Dennisovoj kuhinji u jesen 2008.g., a foursquare lansirali u Texasu u ožujku 2009.g. Ove brojke govore za sebe i popularnosti ovog servisa, jer se do kolovoza ove godine foursquareom koristi čak 3 milijuna ljudi diljem svijeta, a oko 15,000 tvrtki eksperimentira s posebnim ponudama foursquarea.

Kako bi se najbolje upoznali s ovom relativno novom aplikacijom, najbolje je da pronađete aplikaciju na jednom od store-a, skinete je na svoj mobitel (podrška za iPhone, Android i Blackberry) i probate sami nekoliko trikova.

Ukratko pogledajte ovaj video kako bi se više upoznali s ovom brzorastućom aplikacijom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti