Što nas očekuje na Appleovoj WWDC 2011 konferenciji?

Još nas dijeli samo nekoliko dana do još jednog Appleovog događaja na kojem će se predstaviti iCloud, iOS5 te nova verzija Lion OS X-a.

Zimo Zimo Zimo | 03.06.2011. / 15:50

Što nas očekuje na Appleovoj WWDC 2011 konferenciji?

Još nas dijeli samo nekoliko dana do još jednog Appleovog događaja na kojem će se predstaviti iCloud, iOS5 te nova verzija Lion OS X-a.

Appleov CEO, Steve Jobs 06. lipnja stati će na pozornicu još jednog Appleovog događaja, o kojem smo već pisali, gdje će predstaviti iCloud servis o kojem se ujedno i najviše priča, te novi mobilni operativni sistem iOS5 te novi Lion OS X operativni sistem za Apple računala.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jest da malo informacija kruži vezano za iOS5 te Lion OS X, dok se najviše toga šuška o novom cloudservisu Applea naziva iCloud.

Naime, kako pišu mediji, Apple je već uspio dogovoriti ugovore sa četiri glavne i najveće glazbene kuće EMI Music, Warner Music, Sony Music te Universal Music čime je ova kompanija ujedno i postala jedina kojoj je to uspjelo.

Prethodno objavljeni cloud glazbeni servisi Amazona i Googlea, nude slične usluge kao što će navodno nuditi i Appleov iCloud, no ovaj dvojac nije uspio pridobiti povjerenje glazbenih kuća, barem ne za sada.

iCloud servis će, prema pisanju LA Timesa, u probnom periodu biti besplatan samo za korisnike koji kupuju glazbu na iTunesima, te će im omogućiti da uploadaju svoju glazbu na Appleova računala od kuda se glazba može reproducirati putem web preglednika ili Appleovim uređajima spojenim na Internet.

No, kao i sve kod Applea tako i iCloud neće ostati besplatan već će navodno godišnja naknada iznositi 25 dolara. Također, Apple će kroz ovaj servis prodavati oglase.

Osim što se razlikuje od konkurenata Googlea i Amazona, Apple također ima drugačiji način reprodukcije glazbe. Navodno će njegov servis nuditi brži upload glazbe u kolekciju pjesama pomoću njihove tehnologije koja će skenirati korisnikovu bazu te ih povezati sa pjesmama na Appleovom serveru.

Osim što će Appleov iCloud biti brži, isti će i imati manji vremenski odaziv prilikom reprodukcije pjesama zahvaljujući također novoj tehnologiji koja pohranjuje segmente pjesama lokalno na uređaje, dok će se ostatak streamati sa clouda.

U ovih nekoliko dana, koliko ih je preostalo do WWDC-a, vjerojatno ćemo čitati podosta glasina o iCloud servisu, no ipak sve ostaje na službenoj objavi Apple, pošto smo upoznati sa time da se nikad ne zna kod Applea.

Photo AppleInsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti