Surfanje na Androidu 52 posto brže nego na iPhoneu

Razmišljate o kupnji Android ili iPhone uređaja? Prema nalazima koji su objavljeni danas, Android preglednik je u prosjeku 52% brži u učitavanju web stranica u odnosu na iPhone.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 17.03.2011. / 17:59

Surfanje na Androidu 52 posto brže nego na iPhoneu

Razmišljate o kupnji Android ili iPhone uređaja? Prema nalazima koji su objavljeni danas, Android preglednik je u prosjeku 52% brži u učitavanju web stranica u odnosu na iPhone preglednik.

Tvrtka Blaze koja se bavi optimizacijom brzine Web stranica provodila je testove koji su otkrili da je Android OS završio brže učitavanje web stranica Fortune 1000 poduzeća  u čak 84% slučajeva.

U međuvremenu, unatoč što je Steve Jobs nedavno najavio da je kod iOSa 4,3  uveliko poboljšana brzina Javascript obrade, izvješće tvrtke Blaze tvrdi da novi iOS 4.3 ne daje nikakva mjerljiva poboljšanja brzine Javascript obrade u odnosu na stvarno vrijeme učitavanja testiranih web stranica.

 

Blaze kaže da je pokrenuo 45.000 testova da dođe do svojih zaključaka. U testiranju su se koristili stvarni mobilni uređaji, koji su se povezivali na stvarne web stranice, a brzina se mjerila koristeći prilagođene programe koji su dizajnirani samo za mjerenje brzine učitavanja stranica.

'Prethodne studije su često koristile web stranice napravljene prvenstveno za svrhu testiranja i mjerenja na malom broju stranica', kažu u kompaniji.

Blazeov CTO i suosnivač Guy Podjarny nam govore da se čini kako Android OS pametnije  rukuje mrežnim vezama, dok njegov preglednik učitava elemente stranica takvim redom koji optimizira učitavanje web stranice. iOS s druge strane učitava stranice na direktno jednostavan, ali suboptimalan način.

Podjarny je rekao da će tvrtka  ubrzo vrlo detaljno istražiti razloge zbog kojih je Android OS u prednosti .

Ovdje govorimo samo o sekundi razlike od prosječne brzine učitavanja stranice, tako da ne mislite da se iOS vuče za Androidom. Tako iOS i Android OS tableti koriste iste web preglednike kao i njihove mobilne verzije, a korisnici očekuju da će im oni pružiti cjelokupno web iskustvo kao i osobno računalo.

Ako vam je bitna razlika u brzini koja je prikazana u ovom izvješću tada uzmite to u obzir kada ćete se dvoumiti o kupnji iPad tableta ili Android tableta.

Izvor: [TheNextWeb]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti