Sva tri iPhonea sljedeće godine imat će OLED ekrane

Iako Apple još nije predstavio svoju mobilnu garnituru za ovu godinu, mrežom već kruže glasine o telefonima koje planiraju za 2019.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.05.2018. / 18:28

iPhone X (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Apple godinama predstavljao jedan model iPhonea godišnje, zatim su od modela 6 promijenili taktiku te su nekoliko godina predstavljali dva telefona godišnje (uz iznimke modela iPhone 5C i SE), prošlog rujna Apple je predstavio tri modela iPhonea. Ovu taktiku, ako je vjerovati tehnološkim medijima, vjerojatno će zadržati i sljedećih godina te je već poznato kako za ovaj rujan pripremaju nasljednika modela X, X Plus s ekranom dijagonale od čak 6,5 inča te još jedan iPhone s LCD-om dijagonale 6,1 inč.

Nove informacije objavljene na Electronic Timesu odnose na modele koje će Apple predstaviti 2019. godine – tada bi ova kompanija u potpunosti mogla odustati od LCD-a te bi svi novi modeli trebali imati OLED ekrane. Iako ne spominje konkretne modele i dijagonale ekrana, na ovoj stranici kažu kako će i sljedeće godine Apple u rujnu predstaviti tri modela iPhonea.

Ovo su odlične vijesti za sve ljubitelje Appleovih telefona koji svake dvije-tri godine kupuju nove modele ovih uređaja jer će od sljedeće godine i najjeftiniji iPhone imati OLED ekran, što znači da će slika na njima biti bolja i oštrija u odnosu na LCD-e.

Ove glasine dolaze iz pouzdanih izvora koji, naravno, ne žele otkriti identitet, a kao i uvijek iz Applea ih ne žele komentirati – kako do rujna 2019. ima još godina i nekoliko mjeseci, jasno je kako se svašta može promijeniti te Cook i ekipa mogu donijeti drugačije odluke kada su u pitanju novi telefoni, odnosno ekrani, no kako sada stvari stoje, Apple planira tri telefona s OLED ekranima. Jedini Appleov uređaj s OLED ekranom trenutno je iPhone X, a ovakav tip ekrana trebao imati i ovogodišnji nasljednik X-a te X Plus.

Dok je ova informacija razveselila ljubitelje iPhonea, ona nije dobro primljena u najvećem dobavljaču LCD-a za Apple te su dionice Japan Displaya potonule čak dvadeset posto nakon ove objave.

Izvor: CNBC

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti