Svejedno ga obožavaju: Piše stotine haiku-mailova dnevno, a komunikacija s njim je poput stavljanja prsta u utičnicu

Na krilima njegove vizije cijena dionice ove je godine porasla za 300 dolara, a tržišna vrijednost kompanije iznosi 1,16 bilijuna dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.12.2023. / 13:35

Jensen Huang (Foto: Afp)

Nvidia je jedna od kompanija koja je najviše profitirala od AI revolucije. Zahvaljujući činjenici što se njihov hardver koristi za treniranje i razvoj umjetne inteligencije, potražnja za njihovim čipovima znatno je porasla, a paralelno s tim porasla je i cijena dionice kompanije. Od početka godine do danas porasla je za čak 300 dolara po dionici te sada iznosi 467 dolara, dok tržišna vrijednost Nvidije danas iznosi 1,16 bilijuna dolara. Impresivno.

Jensen Huang Smatraju ga vizionarom i uspoređuju s Elonom Muskom: Njegova kompanija uskoro će vrijediti bilijun dolara

Najzaslužnijim za takav uspjeh tvrtke smatra se izvršni direktor kompanije Jensen Huang, čovjek poznat po crnom kožnjaku koji često nosi u javnosti. U nedavnom intervjuu on je opisao način na koji komunicira s drugim direktorima i zaposlenicima, koji je prilično specifičan i baziran na slanju mailova. I to stotine njih dnevno.

Dok u mnogim kompanijama danas preferiraju drukčije oblike komunikacije i platforme poput Teamsa, Slacka i drugih, Huangu je i dalje na prvom mjestu mail. A njegova komunikacija mailom prilično je zanimljiva. S obzirom na to da dnevno šalje stotine mailova, jasno je da oni moraju biti kratki i jasni te većina njih sadržava samo nekoliko riječi.

Kako su direktori iz Nvidije objasnili novinarima s kojima su razgovarali, ti mailovi izgledaju poput haiku-poezije, odnosno jedan ih je direktor usporedio s porukama o traženju otkupnine, što najbolje govori o tonu s kojim se šef tvrtke obraća zaposlenicima. Komunikaciju s direktorom Nvidije jedan je zaposlenik usporedio s guranjem prsta u električnu utičnicu, a i sam je Huang priznao kako njegov ton komunikacije zna biti grub, no kaže kako to nije njegova namjera.

U stvarnosti se radi o tome što se događa u mom mozgu u odnosu na ono što iziđe iz mojih usta. Kada je ta razlika velika, to se manifestira kao bijes, objasnio je izvršni direktor Nvidije razloge svoga specifičnog načina komunikacije.

Treniranje AI Zahvaljujući AI-u udvostručili su prihode, a cijena dionice porasla im je 220 posto od početka godine

S obzirom na to da komunicira sa zaposlenicima na prilično grub način, mogli bi pomisliti da nije toliko popularan među ljudima koji rade za njega, no čini se da mu nitko u Nvidiji ne zamjera zbog toga. Naime, prema nedavno provedenom istraživanju profesionalne društvene mreže Blind, upravo je Jensen Huang proglašen najpopularnijim izvršnim direktorom, odnosno CEO-om kojem zaposlenici najviše vjeruju. Među razlozima takvog povjerenja i zadovoljstva svojim šefom zaposlenici su izdvojili njegovo vizionarstvo kada je u pitanju AI, ali i činjenica da, dok su mnoge tehnološke kompanije najavile otkaze, Huang je najavio zaposlenje novih ljudi.

Prema podacima Bloomberga s kraja prošlog mjeseca, Huang se nalazi na 28. mjestu najbogatijih ljudi na svijetu i težak je više od 42 milijarde dolara.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti