Svi oko vas imaju nove opcije na Facebooku, a vi ste još zapeli na starima? Otkrivamo u čemu je stvar

Facebook je tijekom godina uveo brojna pravila za svoje korisnike, no znaju li korisnici što ta pravila zapravo znače za njih?

Martina Čizmić | 23.11.2020. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Imate li osjećaj da svi oko vas dobivaju nove, naprednije, opcije na Facebooku i Facebook Messengeru? Da govore o novom izgledu aplikacije ili web stranice, a vi ste i dalje "zapeli" na starom? Ili već uvelike koriste nove usluge, poput Facebook Datinga, a vi ga još uvijek bezuspješno tražite u meniju? Možda ste nabavili novi Oculus Quest 2 koji ne možete koristiti iako imate sve traženo?

Kad je riječ o Facebooku, najvećoj društvenoj mreži na svijetu, uvođenje novih opcija nije lako ni jednostavno i najčešće se provodi postupno. No, ako stalno imate osjećaj da posljednji dobivate te novosti, vjerojatno nije problem u postupnom uvođenju. 

Možda je stvar u vama i vašem profilu na Facebooku. Naime, Facebook ima sustav gradiranja profila korisnika, ovisno o tome poštuje li korisnik pravila korištenja i smjernice za objavu sadržaja na toj društvenoj mreži. 

Tako ako često mijenjate ime svog profila, dobijete neku opomenu od Facebooka ili vas pošalju u "time out" i zabrane objavljivanje zbog širenja lažnih informacija ili nepodobnih videa, status vašeg profila pada. Što je on niže, to ćete dulje čekati na neke opcije i mogućnosti. Poput nedavno predstavljenog "Datinga" ili Oculus Quest 2.

Naime, u slučaju Datinga, kako bi sveli mogućnost zloupotrebe na najmanju mjeru, u Facebooku su odlučili ograničiti pristup toj usluzi svima mlađima od 18, novim korisnicima, sumnjivim računima i korisnicima koji su se ogriješili o njihova pravila. Tako se žele osigurati da svaki korisnik ima samo jedan profil i da je taj profil "istinit" odnosno da zaista predstavlja tu osobu. 

Pojednostavljeno rečeno, ako ste član Facebooka dulje od šest mjeseci i do sad niste ništa zgriješili, niste objavili ništa zbog čega bi vas drugi korisnici prijavili, a administratori blokirali, vaš se profil smatra "in good standing" odnosno dobrog statusa i možete pristupiti "novim" opcijama. 

U protivnom, možete tražiti da se vaš profil revidira, no kako zbog pandemije u Facebooku rade od kuće, to znači i da ćete dulje čekati na revidiranje odnosno da će ga odraditi automatski sustav, koji često i nije popustljiv. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti