Svijet sigurnosti podataka obilježio je treći dan drugog Job Fair Meetupa

Ono što radite na fakultetu, nije isto kao i na poslu jer se vaš rad iznova i iznova vraća dok ne bude kvalitetan i zapravo tako učite i radite na svojim sposobnostima, istaknuli su predstavnici Buckhilla.

Martina Čizmić | 13.05.2021. / 09:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Fakultet elektrotehnike i računarstva ovih je dana domaćin Job Fair Meetupa, jedinstvenog događaja na kojem studenti mogu upoznati potencijalne poslodavce, ali i prisustvovati zanimljivim radionicama i predavanjima. Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Uz zanimljive radionice na FER-u su studenti mogli stjecati i razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu, pod nazivom ReactJS, je održala FINA na kojoj su studenti dobili priliku da iz prve ruke testiraju funkcioniranje ReactJSa u praksi. Uz njih je popodne došao i ReversingLabs sa simulacijom kibernetičkog napada te analizom programa bez pokretanja zlonamjernog koda. Polaznicima predstavnici oba poduzeća poručuju da je izuzetno bitno dodatno se educirati na događaju poput Job Fair Meetupa i Internetu čija su vrata uvijek širom otvorena.

Prvi blok razgovora otvorio 5x9 Networks i zainteresiranima otkrio kako uistinu nastaje proizvod konkurentan na svjetskoj razini. Zatim je Span studente uveo u nepredvidljivost poslovnog svijeta i otkrio kako se poslovni put uistinu okrene preko noći. Zainteresirani za odašiljanje radijskih i televizijskih programa, prijenosa slike, zvuka i podataka te interaktivni programi TV sadržaja zasigurno nisu propustili zanimljivi talk Odašiljača i veza. Nadalje, Infobip se nadovezao te je sa studentima podijelio i naglasio važnost akademski stečenog znanja u poslovnom svijetu. Blok je zatvorio Atos te podijelio zanimljivu priču o značaju njegovanja vlastitih interesa i hobija od početka studiranja.
Uslijedilo je umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili priliku za kvalitetnije upoznavanje u opuštenoj atmosferi s poduzećima koja su održala talkove.

U sklopu drugog bloka razgovora, nastupio je Mireo te sa studentima podijelio nove tehnologije koje koriste pri stvaranju baza podataka koje su pogodne za obradu preko milijardu zapisa. Zatim je OptimoRoute ispričao više o tome na koji se način postiže visoka efikasnost prilikom stvaranja optimalnih ruta i njihovog rasporeda. O poslu i stjecanju iskustva progovorio je i Buckhill te s ostalim poduzećima i studentima stavio naglasak na bitnost prakse i edukacije.

Ono što radite na fakultetu, nije isto kao i na poslu jer se vaš rad iznova i iznova vraća dok ne bude kvalitetan i zapravo tako učite i radite na svojim sposobnostima, istaknuli su predstavnici Buckhilla.

Posljednji razgovor dana održao je INFIGO IS pričajući o provjeri sigurnosti podataka, što čini dobrog stručnjaka i tako predstavio svijet hakiranja.

Za kraj dana i raznolike ponude radionica, talkova i umrežavanja, uslijedila je panel rasprava u KSET-u pod nazivom Umreženi i sigurni: kako to rade stručnjaci? na kojoj su sudjelovala poduzeća ReversingLabs, Buckhill, INFIGO IS te profesor s FER-a, doc. dr. sc. Stjepan Groš. Panelisti su vodili uzbudljivu diskusiju i tako studentima na jednostavan način približili svijet kibernetičkih napada te zaštite i sigurnosti podataka. Naglasila se važnost razumijevanja svijeta zaštite te se podignula svijest o njegovoj važnosti kako bi svi korisnika Interneta ubuduće bezbrižnije surfali imajući na umu vlastitu sigurnost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti