Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene oborilo rekord na Twitteru

Dakle pitamo se kakve veze ima ženski nogomet sa Twitterom? Recimo da je ovaj događaj zabilježio najviše poslanih tweetova u sekundi.

Zimo Zimo Zimo | 18.07.2011. / 08:41

Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene oborilo rekord na Twitteru

Pitamo se kakve veze ima ženski nogomet sa Twitterom? Recimo da je ovaj događaj zabilježio najviše poslanih tweetova u sekundi.

Čak 7.196 tweetova poslano je u sekundi tokom finalne utakmice između SAD i Japana, a nešto manje, odnosno 7.166 TPS poslano je tokom utakmice Paragvaj - Brazil.

Koliko je Twitter postao popularan govori i činjenica da je čak i američki predsjednik Barack Obama tweetao o utakmici, a neki su i od naših tviteraša pratili utakmicu preko Obaminog twitter računa.

Kako bi usporedili ove brojke sa prijašnjima možemo za primjer uzeti svjetsko nogometno prvenstvo muškaraca. Naime, prošle je godine za vrijeme finala svjetskog prvenstva twitter zabilježio najveću aktivnost u održivom razdoblju, pa je tako u 15 minuta slano preko 2.000 tweetova po sekundi.

Osim ovih rekorda možda je zanimljivo spomenuti kako je velik broj tweetova poslanih po sekundi obilježila smrt Osame Bin Ladena, njih 5.106 po sekundi, Super Bowl sa 4.064 TPS, Nova godina u Japanu sa 6.939, dok je japanski Tsunami u ožujku dosegnuo brojku od 5.530, a kraljevsko vjenčanje imalo je 3.966 TPS.

Samo pet godina stara kompanija sada bilježi oko 600.000 novi korisnika svakog dana, a oni dijele oko 350 milijardi raznolikog sadržaja.

Na Twitteru ste? Pratite ZIMO.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti