Taman uoči prazničkih putovanja: Google će vam pomoći da letite - jeftinije

Nova opcija na Googleovoj tražilici za letove oduševit će sve one koji traže načine da uštede na putovanjima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2024. / 10:54

Putnički avion slijeće na pistu
Putnički avion slijeće na pistu (Foto: Getty Images)

Ako danas pretražujete letove, na raspolaganju su vam brojne internetske stranice na kojima možete pronaći i kupiti karte. Od službenih stranica zrakoplovnih prijevoznika pa do stranica na kojima algoritam za vas traži najbolje letove, odnosno letove koji najkraće traju i najmanje je vrijeme presjedanja pa do najjeftinijih letova.

Među tim brojnim stranicama putem kojih možete pratiti letove jest i Google, odnosno Googleova tražilica za letove Google Flights. Iako nije toliko popularna kao klasična tražilica, mnogima je to prva virtualna destinaciju koju posjećuju kada traže letove.

Slika nije dostupna Trikovi za jeftinije letove: Googleovi podaci pokazuju kada je najbolje vrijeme za kupovinu zrakoplovnih karata

Pri prikazivanju rezultata, na Google Flightsu se nisu uvijek prikazivali najjeftiniji rezultati, već na temelju brojnih parametara - od ukupne dužine putovanja, broja zaustavljanja, vremena čekanja na aerodromima i slično, Google bi prikazivao najbolje opcije za kupovinu karata. Te najbolje opcije, dakle, nisu uvijek bile i najjeftinije.

Iz Googlea su ovaj tjedan najavili novitet na svojoj tražilici za letove koji će razveseliti mnoge, pogotovo one koji u ovo vrijeme poskupljenja svega i svačega, pokušavaju pronaći cjenovno najpovoljnija rješenja i voljni su žrtvovati malo komfora i duže letjeli ili čekati između letova, no za ukupnu nižu cijenu putovanja.

Nova kartica najjeftinijih letova, koja će biti dostupna na glavnom ekranu i moći će joj se brzo i jednostavno pristupiti, uključuje planove puta s dužim čekanjem između letova, kombinirane i usklađene letove različitih putničkih agencija i zrakoplovnih prijevoznika kako bi ponudili najnižu cijenu. Također, u nekim slučajevima ova tražilica će uključiti i letove s različitih aerodroma u blizini istog grada. Kao primjer na Googleovom blogu naveli let iz New Yorka - odlazni može biti preko aerodroma LaGuardia, no ako je to jeftinije, povratni let može biti na JFK.

Zrakoplov Letovi će trajati duže? Znanstvenici predlažu da zrakoplovi smanje brzinu, evo i zašto

Ako vam neka od tih najjeftinijih opcija odgovara, Google će vas prebaciti na stranice na kojima možete dovršiti rezervaciju i kupovinu karata. Google je već počeo s integracijom ove kartice na svoju tražilicu letova, a svima bi trebala biti dostupna tijekom sljedećih tjedana. S obzirom na to da je ispred nas vrijeme praznika, kada će mnogi otići na putovanja, posjetiti rodbinu u drugim državama i slično, jasno je koliko bi im ova Googleova opcija mogla pomoći u pronalasku najpovoljnije opcije.

Izvor: Google

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti