Pompozno najavljivana misija obilaska Mjeseca ipak se neće ostvariti

U priopćenju se ne navode daljnji detalji o uzrocima otkazivanja misije.

Hina | 01.06.2024. / 09:58

Yusaku Maezawa (Foto: Afp)

Japanski milijarder Yusaku Maezawa otkazao je svoju misiju „dearMoon“, koja je trebala biti prvi privatni let svemirskim brodom oko Mjeseca, objavljeno je u subotu.

Maezawin tim je prvotno krajem prošle godine namjeravao letjeti oko Mjeseca sa slavnim osobama, ali to nije bilo moguće izvesti, stoji u priopćenju na web stranici misije.

Bez jasnog rasporeda u bliskoj budućnosti, Maezawa je teška srca donio neizbježnu odluku i otkazao projekt, navodi se. Svima koji su podržali ovaj projekt i radovali se ovom pothvatu, iskreno zahvaljujemo i ispričavamo se zbog ovakvog ishoda.

U priopćenju se ne navode daljnji detalji o uzrocima otkazivanja misije.

Yusaku Maezawa (Foto: AFP) 28 tisuća žena se prijavilo, a japanski milijarder odustao od potrage za ženom koju će voditi na Mjesec

Slika nije dostupna Ekscentrični japanski milijarder poziva 8 sretnika da mu se pridruže na privatnom letu oko Mjeseca, a prijaviti se može bilo tko

Podsjetimo, Maezawa je privukao puno pozornosti svojim ekscentričnim ponašanjem i idejama. Tako je tražio preko društvenih mreža tražio "suprugu" koja bi ga pratila na njegovim svemirskim pustolovinama, a na isti je način tražio i suputnike za izlet u svemir. 

Nažalost, izgleda da od svega toga ipak neće biti ništa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti