Telegram službeno uveo pretplatu, poznata je i cijena

Telegram ostaje besplatan za sve korisnike, no za one koji od ove komunikacijske platforme žele neke nove ili bolje opcije, sada je dostupna i pretplatnička verzija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.06.2022. / 08:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osnivač Telegrama Pavel Durov nedavno je najavio uvođenje pretplatničke opcije za ovu komunikacijsku platformu. Tada je rekao kako je plaćanje jedini način s kojim svojim najzahtjevnijim korisnicima mogu ponuditi neke nove i još bolje opcije. Pri tome se, što je najvažnije za više od 700 milijuna mjesečnih korisnika Telegrama, ništa neće promijeniti za postojeće korisnike.

Slika nije dostupna Jeste li spremni za plaćanje Telegrama? U pripremi je pretplatnička verzija popularne komunikacijske platforme

Dakle, svi će i dalje koristiti ovu aplikaciju kao i do sada, no tko želi neke dodatne opcije morat će ih platiti.

Sada smo napokon saznali koje će sve to nove opcije biti dostupne uz pretplatu i koliko će ta mjesečna pretplata iznositi. Cijena Telegram Premiuma iznosi 5 dolara mjesečno, a među pogodnostima u kojima će pretplatnici uživati nalazi se mogućnost pristupanja do tisuću kanala i grupa na Telegramu (dvostruko više u odnosu na besplatnu verziju), do deset chatova se može označiti (pin) da budu u vrhu aplikacije, može se snimiti do 400 GIF-ova, zatim brži download i povećana maksimalna veličina datoteka koja se mogu uploadati (do 4GB, umjesto standardnih 2GB).

Također, dostupne su i premium naljepnice, animacije preko cijelog ekrana, animirane profilne slike, ekskluzivne reakcije putem emojia i posebni alati za upravljanje razgovorima, a treba izdvojiti da se korisnicima unutar javnih kanala više neće prikazivati oglasi. Na stranicama Telegrama možete pogledati sve pogodnosti koje su dostupne pretplatnicima.

Slika nije dostupna Za rubriku vjerovali ili ne: Telegram je u Brazilu blokiran jer nisu provjeravali službeni email

U slučaju da npr. premium korisnik pošalje veću datoteku ili objavi neku animaciju koja je dostupna samo pretplatnicima, osobe koje koriste besplatnu verziju moći će skinuti tu veću datoteku te će im se prikazivati te animacije, iako ne plaćaju mjesečnu pretplatu.

Razvoj novih opcija za pretplatnike ne znači da Telegram neće i dalje razvijati nove opcije za korisnike besplatne verzije te će, komentirao je Pavel Durov, nastaviti s poboljšanjem iskustva korištenja Telegrama za sve, bez obzira na to plaćaju li pretplatu ili koriste besplatnu verziju.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti