Jeste li spremni za plaćanje Telegrama? U pripremi je pretplatnička verzija popularne komunikacijske platforme

Pojavili su se dokazi prema kojima je u pripremi pretplatnička verzija Telegrama. Nije poznato koliko će iznositi mjesečna pretplata.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.05.2022. / 08:12

Telegram (Foto: Afp)

Prije dvije godine osnivač popularne komunikacijske platforme Telegram Pavel Durov najavio je kako dolazi vrijeme za monetizaciju platforme. Rekao je kako, ako se ne žele prodati kao WhatsApp ili nestati kao brojne druge aplikacije za komunikaciju, moraju početi s ostvarivanjem prihoda. Tada je spomenuo planove za oglašavanje na Telegramu, ali i dodavanje nekih novih opcija koje će biti potrebno platiti.

Slika nije dostupna WhatsApp planira promjenu koja bi mu omogućila da konkurira Telegramu

Ono o čemu je tada govorio, uskoro bi se moglo ostvariti u obliku pretplatničkog servisa Telegram Premium. Službeno još ništa nije objavljeno, no korisnici testne verzije aplikacije za Appleove uređaje primijetili su nove naljepnice i reakcije emojima koji su dostupni samo korisnicima Telegram Premiuma.

Takva Premium verzija, dakle, još nije najavljena, no čini se kako je njen razvoj pri kraju tako da bi je Telegram uskoro mogao i službeno predstaviti. Iako detalji nisu poznati, jedno je sigurno - Telegram neće postati platforma za čije će se korištenje morati plaćati mjesečna pretplata te će ga svi korisnici moći nastaviti koristiti kao i do sada. No onima koji često koriste Telegram i koji žele još bolje iskustvo i opcije poput slanja novih naljepnica, emojia, atraktivnih animacija i slično, pretplatnički servis Telegram Premium mogao bi biti zanimljiv.

Telegram Za rubriku vjerovali ili ne: Telegram je u Brazilu blokiran jer nisu provjeravali službeni email

Kada i ako Telegram predstavi pretplatu, bit će zanimljivo vidjeti koliko će ona iznositi, kao i koliko je broj korisnika spreman platiti određeni iznos za korištenje novih opcija. S obzirom na to da Telegram ima više od 500 milijuna korisnika, dovoljan je samo mali dio njih koji će biti spreman na plaćanje pretplate kako bi tvrtka osigurala dobar mjesečni izvor prihoda.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti