Telemach Hrvatska planira velika ulaganja: 130 milijuna eura u modernizaciju mobilne mreže te 100 milijuna eura u izgradnju optike

Osim planova za budućnost, predstavljena je i nova ponuda paketa za privatne i poslovne korisnike te partnerstvo s glazbenim servisom Tidalom.

Martina Čizmić | 22.03.2021. / 12:36

Telemach Hrvatska najavio je ambiciozne planove i ulaganja u modernizaciju mobilne mreže u Hrvatskoj u sljedećih nekoliko godina. 

Kako su istaknuli na konferenciji za medije, uz ulaganje u korisničko iskustvo, Telemach Hrvatska planira u pet godina uložiti i 130 milijuna eura u modernizaciju mobilne mreže, i to u proširenje pokrivenosti, poboljšanje kvalitete i uvođenje ultrabrze 5G tehnologije. Dodatnih 100 milijuna eura uložit će u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućiti ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

Naš je cilj istinsko 5G iskustvo koje donosi do deset puta veće brzine, znatno niže latencije i veću pouzdanost i stabilnost internetske veze na mobilnoj mreži. Zato je naša strategija pokrenuti komercijalni 5G korištenjem radiofrekvencijskog spektra u pojasu 3,5 GHz, za koji HAKOM planira proces dodjele tijekom ove godine. Istodobno smo započeli s ulaganjima u optičku pristupnu mrežu nove generacije i korisnicima želimo ponuditi najbržu optičku mrežu u zemlji i jednu od najbržih u regiji. Aktivnosti su krenule sredinom veljače u urbanim dijelovima Zagreba i prve korisnike spojit ćemo za koji mjesec. Samo ove godine Telemach planira pustiti u rad oko 4000 kilometara optičke mreže i tako povezati sve regije i veće gradove u Hrvatskoj. Navedena optička infrastruktura predstavlja okosnicu razvoja fiksne i mobilne mreže nove generacije i osigurava najbolju kvalitetu usluge za korisnike, pojasnio je Nenad Šlibar, glavni direktor za tehniku u Telemachu Hrvatska.

Osim planova za budućnost, predstavljena je i nova ponuda paketa za privatne i poslovne korisnike. 

Rado se o tri nova pretplatnička paketa - START, TOP i UNLIMITED, koji omogućuju korisnicima neograničeno komuniciranje pozivima i SMS porukama te predstavljaju uvjerljivo najveću vrijednost za novac na tržištu. Kada je riječ o podatkovnom prometu, paket UNLIMITED podrazumijeva neograničene gigabajte za 169 kuna mjesečno, dok paket TOP uključuje 20 gigabajta za 129 kuna mjesečno, a START 3 gigabajta za 79 kuna mjesečne naknade.

Također, osmišljena je jednostavna ponuda koja za više ugovorenih brojeva korisniku donosi veći popust, odnosno manje mjesečne troškove. Tako primjerice, privatni korisnici mogu povezati do pet brojeva, a poslovni korisnici do deset, te svaki mjesec ostvarivati znatne uštede.

Poslovnim korisnicima, osim triju navedenih, na raspolaganju je i pretplatnički paket UNLIMITED PRO, koji im, uz neograničen internet, minute i poruke, omogućuje i 1000 minuta za pozive prema zoni EU/EEA, 30 minuta za pozive prema ostatku svijeta te 300 MB za surfanje u ostatku svijeta za 299 kuna mjesečne naknade.

I korisnici bonova imaju nove pakete, bez skrivenih dodatnih troškova, pod imenom SIM2GO u varijantama S, M i L. Pri tome SIM2GO S za 39 kuna korisnicima omogućava 200 minuta poziva i 200 SMS poruka kao i 0,5 gigabajta, M nudi 500 minuta i 500 SMS-ova s 2 gigabajta za 59 kuna, a paket L uključuje 1000 minuta i 1000 SMS poruka te 7 gigabajta za 89 kuna. Ni u jednom paketu ne naplaćuje se naknada za uspostavu poziva.

U skladu s našom strategijom pružanja najnaprednijih proizvoda i usluga, pouzdane i visokokvalitetne mreže kao i izvrsnog korisničkog iskustva, predstavili smo novi vizualni identitet i pripremili novu ponudu za naše korisnike koju od sada pružamo pod brendom Telemach. Novi Telemachovi paketi za pretplatnike pružaju obilje minuta, poruka i gigabajta te izvrstan izbor mobitela po najpovoljnijim cijenama, veće popuste odnosno niže cijene za više ugovorenih usluga te usluge bez skrivenih troškova i nepoželjnih iznenađenja na računu. Kao takvi, korisnicima nude uvjerljivo najveću vrijednost za njihov uložen novac na hrvatskom tržištu. Uz podršku naše matične kompanije United Grupe, započeli smo snažan investicijski ciklus u vrijednosti od 230 milijuna eura koji je usmjeren u modernizaciju naše mobilne mreže i izgradnju vlastite najsuvremenije optičke mreže. Navedenim ulaganjima napravit ćemo značajan iskorak u kvaliteti postojećih usluga, ali i omogućiti da u skoroj budućnosti svoju ponudu obogatimo novim, najnaprednijim uslugama. Ostajemo predani uvijek činiti korak više kako bismo korisnicima pružili najbolju uslugu za njihov novac, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Predstavljeno je i partnerstvo s TIDAL-om, globalnim glazbenim servisom koji okuplja vodeće svjetske umjetnike i obožavateljima jamči jedinstveno vrhunsko iskustvo zvuka i sadržaja. Zahvaljujući potpisivanju sporazuma između United Grupe i TIDAL-a, ljubitelji glazbe i korisnici Telemacha imat će pristup opsežnom TIDAL-ovu katalogu s više od 70 milijuna pjesama svih glazbenih žanrova i preko 250 tisuća glazbenih videa, bez reklama.

Pavlinić je izjavio kako je TIDAL u svijetu glazbenih servisa sinonim prije svega za vrhunsku kvalitetu zvuka i najbolji glazbeni sadržaj te su ponosni jer tim partnerstvom postojećim i budućim Telemachovim korisnicima prvi na tržištu omogućuju pristup TIDAL-u i tako visoko podižu ljestvicu vrhunskog doživljaja preslušavanja glazbe s najatraktivnijim domaćim i svjetskim glazbenim sadržajem.

TIDAL Premium dostupan je za aktivaciju svim postojećim i novim pretplatnicima po cijeni od 39 kuna mjesečno, a korisnicima paketa UNLIMITED i UNLIMITED PRO uključen je u cijenu mjesečne naknade, bez nadoplate.

Kako bismo korisnicima omogućili što bolje korisničko iskustvo, preuredili smo svoja prodajna mjesta diljem Hrvatske, poštujući pri tome najviše standarde u industriji. Zahvaljujući novom izgledu, pri ulasku u prodajno mjesto korisnici mogu odmah doživjeti posebno korisničko iskustvo, u ugodnom okruženju, uz najbolju ponudu! Također, novi koncept olakšava im korištenje tehnologije i iskustvo kupnje, dok im otvoreni format omogućuje bližu interakciju s prodajnim savjetnicima, a samim time i bolje korisničko iskustvo. Pozivam naše korisnike da posjete preuređena prodajna mjesta Telemacha Hrvatska te da se upoznaju s našom najnovijom ponudom. Također, više informacija o novoj ponudi dostupno je na našoj novoj, modernoj mrežnoj stranici telemach.hr te putem korisničkog portala i Telemach aplikacije, izjavio je Mislav Galler, glavni komercijalni direktor u Telemachu Hrvatska. Dodao je i da je svih 36 prodajnih centara u Hrvatskoj preuređeno u rekordnom roku od 60 dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti