Telemach predstavio svoj 5G pametni telefon i otkrio još neke adute

Telemach 5G telefon, službenog imena 5G UG Phone U23, trebao bi omogućiti korištenje 5G tehnologije što većem broju ljudi, nadaju se u Telemachu.

Martina Čizmić | 20.09.2023. / 16:00

Telemach 5G telefon (Foto: Zimo)

Iako je 5G tehnologija već prilično široko prihvaćena u svijetu i veoma dostupna u Hrvatskoj, još uvijek veliki broj korisnika mobilnih telefona ne može koristiti tu tehnologiju jer koriste - pametne telefone starije generacije. 

Na tržištu su već nekoliko godina dostupni 5G telefoni, no većina ih se nalazi u višem cjenovnom razredu, što za velik dio korisnika jednostavno nije dostupno. Kako bi to promijenili i omogućili svima da koriste 5G mobilne mreže, iz Telemacha su predstavili pametni telefon napravljen upravo za one koji tek kreću u 5G avanturu. 

Radi se o Android uređaju koji je nastao u suradnji s kineskim ZTE-om. Uređaj ima IPS zaslon veličine 6.52" i s rezolucijom od 720 x 1600 piksela te dvostrukom 50 + 2 MP digitalnom kamerom s LED bljeskalicom i prednjom 5 MP selfie kamerom. U kutiji, uz telefon, dolazi punjač, zaštitno staklo i silikonska maskica. 

Damir Vrsajković, izvršni direktor razvoja proizvoda naglasio je kako Telemach 5G telefon, službenog imena 5G UG Phone U23, odgovara na korisničke potrebe rada na brzoj i pouzdanoj mreži te omogućuje još brže i efikasnije dijeljenje znatno veće količine podataka. Pored 128GB memorije za pohranu i 4GB radne memorije (s mogućnošću proširenja za još 4GB dinamičke memorije), uređaj dolazi sa snažnom 5.000 mAh baterijom te jamstvom od 36 mjeseci.

Telemach 5G telefon izvrstan je omjer pristupačnosti i kvalitete - dostupan je za pretplatnike za svega jedan euro mjesečno, u kombinaciji s pretplatničkim paketom Unlimited koji bilježi veliku popularnost među korisnicima, istaknuo je Vrsajković. 

Osim toga, iz Telemacha su odlučili povećati količinu podatkovnog prometa u svojim paketima. Tako, neovisno o postojanju ugovorne obveze, korisnicima Start paketa, koji trenutačno imaju 6 GB mjesečnog prometa, iznos se udvostručuje na čak 12 GB, dok će oni koji imaju Top paket umjesto dosadašnjih 40 GB imati 60 GB podatkovnog prometa. Riječ je o trajnoj pogodnosti za sve nove i postojeće korisnike, pri čemu cijena paketa ostaje nepromijenjena. Svi postojeći i novi pretplatnici ovo povećanje već mogu osjetiti jer se automatski počelo primjenjivati od 20. rujna. 

S namjerom da vrhunsko iskustvo naše brze 5G mreže učinimo dostupnim što većem broju korisnika, u Telemachu smo pripremili jedinstvenu ponudu koja svim našim korisnicima, ali i onima koji će to tek postati, omogućuje bezbrižno surfanje super brzom 5G mrežom. Naše mobilne pakete smo, bez promjene cijena, značajno obogatili dodatnim gigabajtima te smo osigurali 5G telefon visoke kvalitete po vrlo prihvatljivoj cijeni. Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj ponudi naša ulaganja u 5G infrastrukturu sada dobivaju pravi smisao jer tehnologiju stavljamo u punu funkciju i na raspolaganje našim korisnicima. Time potvrđujemo našu predanost u pružanju najbolje vrijednost za novac i osiguravanju vrhunskog korisničkog iskustva, izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti