Televizori sve više postaju poput igraćih konzola

Podrška za streaming servise više nije rezervirana samo za najnovije modele Samsungovih televizora, već i za prošlogodišnje uređaje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2022. / 12:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Milijuni gamera diljem svijeta danas povezuju svoje konzole s televizorima te na velikim ekranima uživaju u videoigrama koje su kupili na nekim fizičkim formatima ili su ih preuzeli s mreže. Stručnjaci koji godinama prate to tržište uvjereni su kako će se način igranja s vremenom promijeniti, i to prilično radikalno.

Mark Holloway, Samsung Intervju s Markom Hollowayem: Tehnologija će biti sve intuitivnija i neprimjetnija, s automatizacijom koja vam omogućuje da više vremena provodite radeći stvari koje volite

Gameri će i dalje moći uživati u igrama na velikim TV ekranima, no pri tome im neće trebati konzole. Naime, slično kao i glazbeno i videotržište, tako i gamersko tržište polako ide prema streamingu i posebnim aplikacijama za koje je potrebno plaćati mjesečnu pretplatu i unutar kojih su dostupne brojne igre. Dakle, umjesto kupovine konzole ili nabrijanog računala, sav grafički i procesorski zahtjevan posao odrađivao bi se u oblaku, a igre bi se streamale na uređaje. To mogu biti pametni telefoni, tableti, set top boxovi poput brojnih Android TV uređaja ili Apple TV-a ili samo - pametni televizori.

Na posljednjih generacijama Samsungovih televizora već su dostupne aplikacije za streaming videoigara, a iz južnokorejske kompanije sada su najavili kako će i na nekim modelima TV-ova iz prošle godine (98QN90A, 32Q60A, Q70A i AU8000) biti dostupni gamerski videoservisi poput Xbox Cloud Gaminga i drugih putem kojih će milijuni korisnika dobiti pristup videoigrama direktno na televizoru.

  PR Sve što trebate znati o novim Samsung Neo QLED televizorima

Osim najpoznatijeg Microsoftova servisa, na njihovim televizorima bit će dostupni i servisi Amazon Luna i NVIDIA-jin GeForce NOW. Za uživanje u videoigrama korisnici će tako morati plaćati pretplatu na te servise, ali i povezati televizore s bluetooth kontrolerima kako bi s njima mogli upravljati igrama.

Izvor: Windows Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti