Intervju s Markom Hollowayem: Tehnologija će biti sve intuitivnija i neprimjetnija, s automatizacijom koja vam omogućuje da više vremena provodite radeći stvari koje volite

Danas se više nego ikad potrošači oslanjaju na tehnologiju u cijelom svom životu – televizoru, kućanskim i mobilnim uređajima – kako bi ostali povezani, produktivni i uživali u hobijima koje vole, ističe Holloway.

Martina Čizmić | 07.09.2022. / 08:59

Mark Holloway, Samsung (Foto: Samsung)

Pametni telefoni neizostavan su dio naših svakodnevnih života. Tehnologija koju "skrivaju" u svojim kućištima omogućila nam je da u svakom trenutku budemo povezani sa svijetom, dostupni svima i da mi možemo kontaktirati koga god želimo. Davno su prerasli okvire "telefona" i pretvorili se u prava mala računala, osobne asistente pa čak i naše novčanike. 

Što nas čeka u budućnosti? Upravo smo o tome porazgovarali s Markom Hollowayem, koji je proteklih 11 godina proveo u Samsungu, a u posljednje vrijeme vršio je dužnost voditelja upravljanja kategorijom pametnih telefona u Samsungu.  

Uhvatili smo ga neposredno nakon što je Samsung predstavio svoje nove fleksibilne pametne telefone u Londonu - Samsung Galaxy Z Flip4 i Samsung Galaxy Z Fold4. 

Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 Samsung predstavio novu generaciju svojih preklopnih telefona - izdržljiviji, čvršći i zabavniji

Samsung je upravo predstavio nove Flip and Fold fleksibilne telefone. Što je sljedeće u industriji pametnih telefona? Postoji li neka nova tehnologija na kojoj Samsung radi?

Vjerujem da postoji mnogo više što može proizaći iz tehnologije zaslona, kao što su sklopivi zasloni, stvaranje potpuno novih oblika i otključavanje novih iskustava. Počevši s prvim Galaxy Foldom 2019., bili smo na neviđenom putovanju, dovodeći kategoriju do glavne potrošačke publike. To je dočekano s uzbuđenjem i iščekivanjem, a sve veći broj kupaca već uživa u sklopivim uređajima. Zapravo, otprilike 10 milijuna sklopivih telefona isporučeno je diljem svijeta 2021. godine, a tu je potražnju uvelike potaknula Galaxy Z serija. A potražnja i dalje raste: prognoze analitičara predviđaju daljnji rast, na čelu s a Strategy Analyticsom koji predviđa da će prodaja sklopivih pametnih telefona dosegnuti 75 milijuna do 2025. Naša četvrta generacija sklopivih uređaja nastavlja se graditi na tehničkim inovacijama uspostavljenim iz prethodne generacije serije Z, uz poboljšanje hardvera, upotrebljivosti i povezanosti s proširenim ekosustavom.

Iskustvo koje uređaji nude ključan je čimbenik - mlađe generacije žele personalizirana i jedinstvena iskustva, uz multitasking na velikom zaslonu i kompaktan dizajn, mogućnost da odgovore u pokretu bez otvaranja uređaja te stvaraju fotografije i videozapise bez upotrebe ruku, Z serija ponovno osmišljava pametni telefon, dajući vam nove pogodnosti koje pokreću jedinstveni faktori oblika. Kao dio toga, neprestano radimo na poboljšanju našeg portfelja uređaja i naših proizvodnih mogućnosti kako bismo mogli ponuditi sklopive uređaje još većem broju potrošača – što je za nas stalni pokretač.

Pametni telefoni postali su produžetak nas samih. Prilično smo ovisni o njima. Dakle, što proizvođači pametnih telefona mogu učiniti da pomognu ljudima u borbi protiv ovisnosti? Mogu li nam pomoći u borbi protiv ovisnosti?

Opća dobrobit, naravno, obuhvaća brojne aspekte naših života, a digitalno blagostanje ključni je dio. Nastavljamo surađivati ​​s Googleom kako bismo pružili podršku korisnicima i kako bismo podržali ravnotežu sa značajkama kao što je način rada za fokusiranje u kojemu možete ukloniti smetnje u ključnim trenucima, praćenje ukupne upotrebe aplikacija i vrijeme provedeno pred ekranom u odnosu na osobne ciljeve te način rada za spavanje kako biste lakše i mirnije spavati. Zajedno s našim Galaxy Watch5 pružamo više smjernica i savjeta kako bolje spavati. 

Uvijek sam se pitala kako izgleda cijeli proces stvaranja novog pametnog telefona i koliko traje? Godinu, pet, deset?

Dio jednadžbe je inovacija u novoj tehnologiji - bilo da se radi o hardveru, softveru, proizvodnji ili količini. Mnogo je stvari koje treba uzeti u obzir kad je u pitanju razvoj novog pametnog telefona, a tehnološki plan je opsežan i seže daleko naprijed. Na primjer, naš prvi Galaxy Fold lansirali smo 2019., ali smo predstavili svoj prvi prototip sklopivog zaslona 2011.

 

Koju tehnologiju biste vi osobno željeli vidjeti u pametnom telefonu budućnosti? Podijelite s nama svoju najbolju futurističku viziju.

Sa širokim rasponom proizvoda, Samsung je jedinstveno pozicioniran za stvaranje jedinstvenog iskustva na nekoliko dodirnih točaka u vašem životu – od vašeg mobilnog telefona i tableta, do vaših slušalica i pametnog sata. To će biti sve intuitivnije i neprimjetnije s automatizacijom, koja vam omogućuje da više vremena provodite radeći stvari koje volite. Uz inovacije proizvoda, nastavljamo razvijati nove tehnologije i značajke koje koriste AI i 5G za stvaranje besprijekornih i inteligentnih veza između uređaja te povezivanje ljudi diljem svijeta na nove načine.

Pametni telefoni su odavno prestali biti samo telefoni, već su postali osobni asistent, poslovni partner, menadžer kreativnosti i izvor zabave. Što je sljedeće? Hoće li oni zamijeniti naše učitelje, liječnike ili čak prijatelje?

Danas se više nego ikad potrošači oslanjaju na tehnologiju u cijelom svom životu – televizoru, kućanskim i mobilnim uređajima – kako bi ostali povezani, produktivni i uživali u hobijima koje vole. Ipak, povijesno su ta iskustva bila fragmentirana i nepovezana, što je bila glavna bolna točka za potrošače. Ako idete na trčanje vani sa svojim Galaxy Watch5 i pratite svoju aktivnost, prirodno biste željeli nastaviti pratiti svoju aktivnost kada dođete kući i počnete vježbati uz TV. Ovo je samo pojednostavljeni primjer iskustva koje želimo omogućiti potrošačima na svim uređajima – Samsungovim i onima naših partnera.

Samsung Galaxy S21 5G - 4 Odlična ideja iz Samsunga: Nova opcija zaštitit će fotografije i osobne podatke na telefonima kad ih odnesete na popravak

Pametni telefoni danas nisu jedini pametni uređaji u našem domu. Postali su dio ekosustava. Sve je povezano. Ali je li sigurno? Kako se možemo uvjeriti da naša pećnica ne čuje o čemu pričamo ili da naš robot usisavač učitava kartu našeg stana na računalo provalnika?

Nastavljamo osiguravati maksimalnu transparentnost našim korisnicima dajući potpunu kontrolu i zaštitu privatnosti. Na primjer, moći ćete vidjeti kako se koriste pojedinačne aplikacije na vašem telefonu i omogućiti vam da kontrolirate dopuštenja kao i kontrolu nad time kada je GPS u upotrebi i indikatorima kada su mikrofon ili kamera trenutno aktivni. Također imamo Knox trezor koji je izoliran i zaštićen prostor na vašem uređaju gdje se mogu čuvati vaši najosobniji podaci.

Na kraju, koji su najveći izazovi budućnosti za industriju pametnih telefona (i pametnih uređaja)?

Vidimo promjenu u tome kako se percipira mainstream kultura - od profesionalnog do osobnog života. Potaknuti mlađim generacijama i prilagođeni svima, današnji potrošači odriču se motiva "jedna veličina za sve" u korist jedinstvenih i prilagođenih iskustava koja odgovaraju njihovim specifičnim potrebama od streminga emisije, popravljanja Excel tablice do preuzimanja poziva. Budućnost tržišta pametnih telefona udaljava se od uobičajenih smjerova, pokazujući promjenu u očekivanjima korisnika o njihovom iskustvu i želju za više prilagođenih i personaliziranih iskustava na svojim uređajima, istaknuo je u razgovoru za Zimo, Mark Holloway. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti