Tesla planovi za 2017.

Tesla Motors je imao izvrsnu 2016. godinu s otkrivanjem novog Modela 3, novih baterija i solarnih krovova.

P.K. | 02.04.2017. / 21:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtka nije usporila ni u 2017. Promijenili su ime iz Tesla Motors u Tesla, počeli s izbacivanjem autopilotskog sistema i podigli više od miljardu dolara za proizvodnju svog Model 3 automobila.

Ali njihov direktor, Elon Musk, ima još mnogo planova za tvrtku u tekućoj godini, krenuvši od otkrivanja detalja o njihovoj mreži dijeljenja automobila.

U srpnju prošle godine Musk je najavio mrežu prijevoza Teslinih autonomnih automobila. Vlasnici će moći preko aplikacije dozvoliti da se njihov automobil koristi te će tako moći zarađivati.

Musk je također najavio da će Tesla automobili do kraja 2017. biti dovoljno autonomni da sami voze od Los Angelesa do New Yorka bez ikakve greške, te se na kraju i sami parkiraju.

Tesla i Panasonic su već počeli s proizvodnjom baterija u novoj "Gigatvornici". Namjeravaju pojačati proizvodnju postojećih te početi s proizvodnjom baterija za novi Model 3. Efikasnost tvornice je vrlo bitna jer će pomoći sa smanjenjem troškova te će tako novi model koštati zamjetno manje od Modela 2.

Još jedan od planova je da započnu s proizvodnjom solarnih panela i ćelija u novoj tvornici u Buffalu. Čini se da je kompanija na itekako dobrom putu s rokovima jer su već počeli zapošljavati radnike.

Plan je i održati novu prezentaciju Tesla Modela 3, koja će publici otkriti više bitnih detalja o automobilu. Naime, još se ne zna ni kako izgleda unutrašnjost automobila. Nakon toga, planiraju nekad od sredine do kraja kraja godine početi i sa samom proizvodnjom. 

Kao još jedan od ovogodišnjih planova Musk je naveo redizajniranje tvornice. Svjestan je da ako želi postići kvalitetnu proizvodnju pola milijuna automobila godišnje da mora poraditi i na ostaloj mašineriji. U želji da postane najbolji proizvođač na svijetu, Musk tvrdi da: "Kao mašina koja proizvodi mašinu, tvornica treba čak više pažnje nego glavni proizvod. U visokoj proizvodnji tvornica postaje više proizvod nego li sam proizvod."

Zadnja dva najavljena plana su početak prodaje Tesla solarnog krova koji će vrlo moguće koštati čak i manje nego regularni. Isto tako, moraju odabrati lokaciju za drugu "gigatvornicu" koja će biti smještena u Europi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti