Teslina tvornica proglašena "nužnim poslovanjem", a Musk svojim radnicima poručio: "Ja ću raditi..."

Šef Tesle Elon Musk poručio je svojim radnicima, kojih je 10.000, kako vjeruje da bi "panika" mogla učiniti više štete neko pandemija koronavirusa. Drugim rječima, svi ostaju na poslu u vrijeme dok se društveni život i socijalni kontakti diljem svijeta svode na krajnji minimum.

Branimir Vorša | 17.03.2020. / 12:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teslin pogon za proizvodnju električnih vozila u Fremontu u Kaliforniji nastavlja s radom prema uobičajenom planu, unatoč preporukama na samoizolaciju šest okruga s područja Zaljeva San Francisco kojom vlasti pokušavaju zaustaviti širenje koronavirusa.

Okrug Alameda proglasio je Teslin pogon u kojem radi 10.000 radnika, "neophodnim poslovnim subjektom" što ga izuzima od odredbe o prestanku rada, rekao je za LA Times glasnogovornik tog okruga.

Šef Tesle Elon Musk putem e-maila svojim je radnicima u ponedjeljak poručio da tvornica nastavlja s radom. Ako se ne osjećate dobro ili ako osjećate nelagodu, molim vas nemojte se osjećati obaveznima doći na posao, napisao je Musk u emailu.

Ranije u ponedjeljak lokalne vlasti područja Zaljeva San Francisco (Bay Area) najavile su zatvaranje većine tvrtki kako bi se usporilo širenje koronavirusa. Tom odlukom s radom prestaju svi osim "nužnih državnih institucija i nužnih trgovina", a mjera će barem zasad trajati do 7. travnja.

Musk je u e-mailu pokušao umanjiti prijetnju koju predstavlja epidemija koronavirusa, sugerirajući da "panika" predstavlja veću opasnost od tog virusa.

Moje iskreno mišljenje jest da šteta prouzročena panikom od koronavirusa daleko nadilazi onu koji radi sam virus. Osobno ću biti na radnom mjestu, ali to sam ja, napisao je Musk.

Ipak, na kraju e-maila poručio je radnicima da ipak brine za njihove interese.

Radije bih da ostanete kući bez stresa, nego da ste na poslu i zabrinuti, poručio je radnicima Musk.

Službene reakcije iz Tesle zasad nema.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti