Test brzine: Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7 Plus

Samsung Galaxys S8 i iPhone 7 Plus su posljednje uzdanice svojih kompanija, koji je smartphone brži...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 08.04.2017. / 13:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teško je ili nemoguće procijeniti na objektivan način koji je uređaj brži; Samsung Galaxy S8 ili iPhone 7 Plus. A ta će borba, Samsung vs Apple i obrnuto, vrlo vjerojatno trajati toliko dugo koliko će trajati same kompanije i toliko dugo koliko će proizvoditi pametne telefone.

Vojska zaljubljenika u Samsung ili Apple nikada, ali nikada neće priznati da je konkurencija bolja, "sljepilo" i štovanje "brand kulta" vrlo često je najveća prepreka objektivnosti. Ali, zato postoje entuzijasti koji se potrude na koliko god je to moguće objektivan način komparirati dva ili više uređaja u stvarnom svijetu. Jedan od takvih je i autor ovog videa, pritom moramo napomenuti da vas naziv kanala ne smije nikako zavarati, jer iako je riječ o YouTube kanalu posvećenom uglavnom Appleovim uređajima, čini nam se da je objektivnost u prvom planu. 

Uostalom, autor je, kada je to bilo potrebno, s pravom "poderao" razne Appleove uređaje, javno obznanivši da je pojedini uređaj iz Samsunga bolji.

Je li ovaj test "korektan i pravedan", pitat će se mnogi, neovisno o tome s koje strane "brvna" se nalaze? Možda i nije, ali nam se čini da se radi o testu prikazuje dva vrhunska uređaja u realnom svijetu, jer su korištene aplikacije i testovi koje će većina korisnika prakticirati.

Možda bi trebalo pričekati novi model iPhonea, jer aktualni, korišten u testu, predstavljen prošle jeseni (bez obzira što je riječ o "Red iPhone" modelu dok je Samsung Galaxy S8 predstavljen nedavno. No, nije bitno, pogledajte video, saznajte koji se smartphone brže pali i učitava OS, koje su aplikacije brže, je li Samsung ili Apple bolje optimizirao web preglednike, što je s eksportiranjem video materijala u 4K rezoluciji...  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti