Tinejdžeri obožavaju ovu aplikaciju, a Zuckerberg već radi njezinu kopiju

Tinejdžeri i mladi više vremena provode koristeći Houseparty nego Snapchat ili Facebook

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.09.2017. / 08:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa koja je početkom 2015. godine s aplikacijom Meerkat pokrenula trend videoprijenosa uživo putem društvenih mreža, ima novu hit-aplikaciju koja bi, barem kada su u pitanju mladi i tinejdžeri, mogla opasno zaprijetiti Facebooku i Snapchatu. Houseparty je aplikacija za videorazgovore više korisnika, odnosno za povezivanje prijatelja, koja je postala toliko popularna da u Facebooku razmišljaju o njezinu kopiranju i tijekom ove jeseni mogli bi predstaviti aplikaciju Bonefire s istim/sličnim opcijama.

Iako broj korisnika Housepartyja nije velik u usporedbi sa Snapchatom i pogotovo Facebookom te ga koristi oko 20 milijuna pretežno tinejdžera, aplikacija je zanimljiva zbog vremena koje provede uz ovu aplikaciju tijekom dana. Dok korisnici Snapchata na ovoj aplikaciji prosječno dnevno provode oko 30 minuta, na Facebooku, Instagramu i Messengeru su oko 50 minuta, prosječno je vrijeme korištenja Housepartyja 51 minuta.

Zuckerbergu je Houseparty, odnosno ovakav tip aplikacija iznimno zanimljiv jer obuhvaća dva velika trenda na društvenim mrežama – video, odnosno videorazgovore i povezivanje grupe prijatelja. Zanimljivo, za razliku od Instagrama i Snapchata, u javnosti se nisu pojavile informacije o tome kako je Facebook zainteresiran za kupovinu aplikacije, već su se odmah odlučili na razvoj konkurentske aplikacije.

Sima Sistani, jedna od osnivačica Houspartyja, kaže kako mladi vole njihovu aplikaciju jer se putem nje mogu povezati s prijateljima i biti ono što jesu, a ne neka uljepšana i filtrirana, odnosno lažna verzija koja se prikazuje javnosti, za razliku od npr. Facebooka na kojem veliki broj korisnika objavljuje statuse i fotografije kako bi impresionirao prijatelje i pokazao se u drugačijem/lažnom svjetlu.

Očekuje se da će u budućnosti broj korisnika Housepartyja brzo rasti, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li na aplikaciju utjecati Facebook, odnosno Bonefire koji bi ova kompanija uskoro trebala predstaviti i hoće li se, kao u slučaju Meerkata, mladi prebaciti na Facebookovu aplikaciju ili će ipak nastaviti koristiti Houseparty.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti