Tisuće Teslinih robota radit će u njihovim tvornicama

Robot bi trebao obavljati dosadne i ponavljajuće poslove i tako pomoći radnicima u njihovim tvornicama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.09.2022. / 08:21

Koncept Teslinog robota Optimusa
Koncept Teslinog robota Optimusa (Foto: Afp)

Kada je Tesla najavila svog prvog humanoidnog robota, Elon Musk biranim je riječima govorio o njegovom potencijalu. Tesla Bot bi, rekao je pri predstavljanju, mogao transformirati svjetsku ekonomiju i riješiti trenutačno veliki problem u brojnim industrijama diljem svijeta - nestašicu radnika.

Koncept Teslinog robota Optimusa Prototip Teslina robota stiže već krajem godine?

Takve najave u teoriji zvuče fantastično, no pitanje je kako će stvari izgledati u praksi. Naime, poznato je kako Musk voli davati rokove za ispunjenje ciljeva i planova koji su u praksi neizvedivi pa tako već godinama govori o potpuno autonomnim Teslinim vozilima, no dok računala u njihovim automobilima koji imaju opcija Full Self-Driving mogu sama upravljati automobilima, ljudi i dalje moraju sjediti za volanom spremni za preuzimanjem kontrole za volanom.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ista stvar biti i s Tesla Botom ili će Tesla zaista predstaviti robota koji će uskoro u tvornicama moći raditi zajedno s ljudima i olakšati im u obavljanju svakodnevnih radnih zadataka.

Početkom godine iz Tesle su najavili kako će razvoj ovog robota biti njihov prioritet, a kako bi se roboti mogli snaći u stvarnim radnim uvjetima, mogli bi saznati uskoro. Njihovo prvo radno mjesto mogle bi biti upravo - Tesline tvornice. Kako su napisali u objavi za radno mjesto za razvoj Tesla Bota, najavili su kako ćemo vidjeti tisuće humanoidnih robota koji će raditi u njihovim tvornicama.

Slika nije dostupna Musk najavio velike stvari za sljedeću godinu: Počinje proizvodnja Cybertrucka, Roadstera i robota Optimus

Takvi će roboti, ponovno su naglasili, automatizirati dosadne i repetitivne poslove. Predstavljanje prvog radnog prototipa robota očekujemo tijekom ovog tjedna na Teslinom AI Dayju na kojem bi Musk objaviti i druge Tesline novitete povezane s umjetnom inteligencijom.

Izvor: Electrek

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti