Top 5 YouTube videa u 2010.

Vjerojatno ne postoji osoba koja je kročila na web, a da bar jednom nije pogledala neki video na YouTube-u. Pet godina je prošlo od pojave ovog video servisa, a mi vam ovaj puta donosimo najgledanije videe ove godine.

Zimo Zimo Zimo | 13.12.2010. / 08:42

Top 5 YouTube videa u 2010.

Vjerojatno ne postoji osoba koja je kročila na web, a da bar jednom nije pogledala neki video na YouTube-u. Pet godina je prošlo od pojave ovog video servisa, a mi vam ovaj puta donosimo najgledanije videe ove godine.

Chad Hurley, Steve Chen i Jaws Karim osnovali su YouTube u prosincu 2005.g., i samo godinu dana kasnije prodali ga Google-u za 1.65 milijardi dolara. Iako je glavna ekipa koja je osnovala ovaj popularan video servis odstupila sa svojih pozicija, YouTube je postao mjesto gdje se svaku minutu uploada 35 sati video sadržaja, 700 puta se pregledaju video sadržaji, te je više od 13 milijuna sati videa uploadano tokom 2010.

Možemo reći kako nam je YouTube postao mjesto gdje gledamo vijesti, dokumentarne filmove, slušamo glazbu i dobro se nasmijemo. Mi vam donosimo 5 videa koji spadaju u vrh YouTubea za 2010.


1. Ken Blocks Gymkhana


Snimka ove jurnjave rally automobilom u južnom djelu Pariza u Francuskoj, događa se na trkaćoj stazi izgrađenoj 1924.g. Staza koja je sa svojih 51 stupnjeva nagiba veća od standarda u NASCAR-u, Ken Blocku ne predstavlja problem, već izazov.


2. Greyson Chance i Paparazzi


Sjećate se pjesme Lady Gage Paparazzi u akustičnoj verziji? Sličnog glasa, samouvjeren, Greyson je otpjevao i odsvirao ovaj veliki hit Gage. Po reakcijama mladih djevojaka u publici vjerujemo kako je Greyson dobio mnoge fanove nakon ovog nasutpa. Provjerite video.


3. Naranče koje svima idu na živce


Iako nas na neki način iritiraju, s druge su strane smiješne. Naranče, limuni, banane i kivi glavni su akteri ovog viralnog videa koji je obišao svijet.


4. Parodija pjesme Tik Tok mlade pjevačice Keshe


Ovaj video ne treba previše predstavljanja. Mlada tinejđerka pjeva o danu nakon lude zabave.


5. OK Go - This Too Shall Pass


OK Go-ov album pod nazivom “Of the Blue Color of the Sky” ima vrlo zanimljiv video spot koje je režirao James Frost, OK Go i Syyn Labs, a producirao Shirley Moyers. Spot je snimljen u  skladištu u Echo Parku u Kaliforniji, a vrlo je zanimljiva “mašina” koju su dizajnirali i sagradili članovi banda.

Pogledajte i ostale top videe YouTube-a za 2010 na njihovoj službenoj stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti