Totalno drugačiji od drugih: LG predstavio levitirajući zvučnik

PJ9 lebdi iznad bazne stanice i reproducira glazbu, a kada se nakon deset sati baterija isprazni, sam se spusti na stanicu i napuni bateriju

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.12.2016. / 08:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Kako glazbu sve više slušamo na mobilnim uređajima na (tihim) zvučnicima nezadovoljavajuće kvalitete, posljednjih godina sve su popularniji Bluetooth zvučnici koji se povezuju s telefonima i tabletima i putem njih se reproducira glazba. LG je ovog tjedna najavio zvučnik PJ9 kojeg će službeno predstaviti na najvećem sajmu potrošače elektronike na svijetu (Consumer Electronic Show – CES) koji se tradicionalno svake godine održava u Las Vegasu, a ovaj se zvučnik razlikuje od konkurentskih modela po tome što lebdi iznad bazne stranice. Bazna stanica služi kao subwoofer, ali i kao punjač pa kada se baterija zvučnika isprazni (nakon desetak sati rada) on će se samo spustiti na baznu stanicu i napuniti.

U LG-u hvale kvalitetu zvuka ovog uređaja (što je nešto u što će se novinari i korisnici morati uvjeriti kada PJ9 bude dostupan i kada ga budu mogli testirati), a na Tech Spotu kažu kako su za levitiranje zvučnika iznad bazne stance 'zaslužni snažni elektromagneti'. Pored navedenog, treba napomenuti kako je ovaj zvučnik vodootporan tako da, ako se njegovim vlasnicima prolije tekućina na njega, neće biti štete. Iz LG-a još nisu objavili cijenu ovog uređaja te je sigurno da će biti skuplji u odnosu na konkurenciju, a na temelju sličnih levitirajućih zvučnika koji su već predstavljeni, predviđa se kako će se njegova cijena kretati između 150 i 200 dolara.

Izvor: Tech Spot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti