Transformer zaista postoji i dolazi iz Japana!

J-deite RIDE je prvi robot koji se pretvara u vozilo i može prevoziti osobe.

Martina Čizmić | 30.04.2018. / 11:17

Galerija

Svatko tko je odgledao barem jednu inačicu Transformera, japanskih robota-izvanzemaljaca koji se na Zemlji kriju u obliku automobila i kamiona, poželio je baš takav u svojoj garaži. Iako originalni Transformeri dolaze iz svemira, Transformer koji je predstavljen prije nekoliko dana u Japanu u potpunosti je napravljen na Zemlji.

J-deite RIDE je robot koji se u samo nekoliko minuta pretvara u automobil. Iz tvrtke Brave Robotics, koja je osmislila i izradila ovog 3,6 metara visokog robota koji se u, kako kažu, samo 60 sekundi pretvara u automobil za dvoje i može voziti brzinom do 60 kilometara na sat. 

Za razliku od crtanih ili filmskih Transformera koji mogu letjeti i trčati, J-deite RIDE u robotskoj inačici nije previše brz. Kreće se brzinom od tek 100 metara na sat. Pokreće ga litijska baterija koja napaja čak 49 sklopiva zgloba.

Prema dostupnim podacima, J-deite RIDE je prvi robot koji se pretvara u vozilo i može prevoziti osobe.

I sad ona loša vijest. J-deite RIDE nije dostupan "običnim smrtnicima" već će mu namjena vjerojatno biti zabava u zabavnim parkovima. No, tko zna. Možda neki zabavni park u našoj blizini odluči nabaviti J-deite RIDE pa ćemo ga moći i sami isprobati.

Dok se to ne dogodi, pogledajte video kako Transformer izgleda uživo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti