Travelmate - kofer koji će vas pratiti u stopu

Travelmate je pametna prtljaga koju ćete morati uzeti u ruke samo kad idete po stepenicama ili mu se isprazni baterija.

Martina Čizmić | 17.02.2018. / 16:18

Travelmate (Foto: Travelmate Robotics) (Foto: Travelmate Robotics)

U poplavi pametnih uređaja, rijetko tko bi pomislio na pametni kovčeg. No, ekipa u Travelmate Roboticsu napravila je izvrstan posao i osmislila kovčeg koji se sam kreće, prati vlasnika u stopu, ima ugrađen GPS, odvojivu bateriju kojom se mogu puniti drugi uređaji, a i izgleda izvrsno.

Ispod privlačne vanjštine, skriva se pravo tehnološko čudo. Pregršt senzora koji Travelmateu pomažu da se kreće i u gužvi, prepoznaje prepreke i snalazi se u kompleksnim situacijama. Čak može prepoznati jednostavne geste i glasovne naredbe.

Uz to, u sebi ima ugrađenu vagu kako biste uvijek znali koliko točno prtljage nosite, a GPS će se pobrinuti da i kad zrakoplovna tvrtka kaže da je izgubljen, vi ga možete pronaći.

Travelmate (Foto: Travelmate Robotics) (Foto: Travelmate Robotics)

Kovčeg dolazi u tri veličine (kako bi zadovoljio potrebe svih vrsta putnika), a njime se upravlja pomoću pametnog telefona i aplikacije.

U Travelmate Robotics ističu kako ovo nije običan kovčeg, već pravi osobni robotski asistent koji se brine da vaša prtljaga dođe sretno na odredište. Uostalom, čak i ako imate samo jedan Travelmate, on se može pobrinuti da ostali "obični" kovčezi također dođu na cilj sretno. Samo ih trebate povezati.

Travelmate je moguće naručiti po cijeni od 1000 do 1500 dolara (6000 do 9000 kuna), ovisno o veličini. Iako je cijena paprena, Travelmate je pobudio takav interes da ćete, ako ga danas naručite, na svoj kovčeg morati pričekati barem tri mjeseca.

Uostalom, pogledajte sami što sve može i zna te procijeniti da li se isplati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti