'Treba li još razloga za smjenu ministra kulture'?

Situaciju oko sporne fotografije ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koja je u srijedu objavljena na internetu komentirali su i korisnici društvenih mreža

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.02.2016. / 09:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon kaotičnog procesa pregovora oko suradnje MOST-a s dvije koalicije koje su na prošlogodišnjim izborima dobile najviše glasova, brojnih optužbi, odugovlačenja i preokreta te odabira nestranačkog šefa Vlade (za kojeg veliki broj ljudi sve do nedavno nikada nije čuo), kaos na političkoj sceni nastavio se i nakon izbora novih ministara.

Oporba i mediji od prvog su dana kao 'slabe' točke nove Vlade RH prepoznali sada već bivšeg ministra Miju Crnoju te Zlatka Hasanbegovića koji se na udaru javnosti našao zbog svojih izjava vezanih uz antifašizam, a kritiziran je i zbog raspuštanja Povjerenstva za neprofitne medije. Ministar kulture jučer se našao usred novog problema, nakon što je objavljena sporna fotografija s početka devedesetih, a na kojoj je navodno on s ustaškom kapom na glavi. Dok ministar tvrdi kako je netko 'intervenirao' na toj fotografiji, oporba i udruge (ponovno) traže njegovu ostavku. Svoje mišljenje o ovoj aferi, kao i dosadašnjem radu vlade i odabiru ministara objavili su i brojni korisnici na društvenim mrežama.

'I dalje smo negdje između 41. i 91.', komentirao je ‏@jasmin_hamzic situaciju oko Hasanbegovića, ali i cjelokupnu društvenu klimu u zadnje vrijeme jer, umjesto o izlasku iz krize i rastu gospodarstva, ponovno se raspravlja o ustašama i partizanima. Korisnici Twittera traže od ministra objašnjenje fotografije, kao i njegovo službeno očitovanje o NDH i antifašizmu, drugi nakon objave fotografije ponovno traže njegovu ostavku, dok neki podsjećaju na 'grijehe' ministara iz prošle vlade.

Dio korisnika Twittera ismijava cijelu situaciju ('modni mačak se zaigrao s photoshopom') i Hasanbegovića (sada će smijeniti ravnatelja NSK), a neki su se nasmijali na račun Tihomira Oreškovića.

'Jedan krade stiropor, drugi glumi da živi u baraci, treći se slika s ustaškom kapom…' – komentirao je je @JurajBuksa novu vladu kakve se, dodaje, ne bi sjetili niti 'nadrealisti'.

 

Bit će zanimljivo pratiti kako će se razvijati ova situacija i kakve će poteze poduzeti Tihomir Orešković oko Hasanbegovića, ali i šefa SOA-e.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti