Twitter će predlagati korisnike koje bi trebali prestati pratiti na ovoj mreži?

Društvene mreže korisnicima uvijek predlažu osobe koje bi mogle poznavati i povezati se s njima, no Twitter se odlučio na jedan neobičan eksperiment…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.09.2018. / 13:20

Twitter (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Twitter konstantno eksperimentira s novitetima i testira potencijalne nove opcije s kojima bi poboljšao iskustvo korištenja ove društvene mreže i omogućio prikazivanje sadržaja koji će korisnicima biti što zanimljiviji i atraktivniji. Brojne su promjene koje su tijekom godina uveli – poput Facebooka, tvitovi se više ne prikazuju kronološkim redom, dodan je dio s najvažnijim objavama koje su korisnici propustili dok nisu koristili ovu mrežu, povećan je broj znakova itd., a jedna od opcija koju su nedavno testirali posebno je zanimljiva.

Naime, proteklih dana dio korisnika Twittera primijetio je kako im ova mreža, osim preporuka koje bi korisnike mogli pratiti, počela preporučivati i koje bi korisnike mogli prestati pratiti. Riječ je o neočekivanoj opciji jer, dok npr. iz Facebooka uvijek govore kako je njihov cilj povezivanje korisnika, Twitter korisnicima pomaže u prestanku praćenja osoba koje im, barem prema njihovom algoritmu, nisu zanimljive.

Na upite novinara iz ove su kompanije potvrdili testiranje ove opcije koja bi, smatraju u Twitteru, trebala pomoći u stvaranju timelinea koji će im biti važan i na kojem će se prikazivati samo one informacije koje su im bitne.

Napominju kako je ovaj test bio dostupan jako malom broju korisnika te su željeli vidjeti hoće li ti korisnici zaista prestati pratiti profile koje im je Twitter predložio te bi na temelju tih informacija u budućnosti ovu opciju mogli omogućiti svim korisnicima. Hoće li se to zaista dogoditi još nije poznato, kao što nije poznato hoće li Twitter ovu opciju ponovno testirati među većim brojem korisnika.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti