Twitter je danas izašao s novim brojkama oko servisa kao što su broj aktivnih korisnika, prihodi i koliko korisnika ovaj servis koristi putem mobilnih uređaja.

Naime, Twitter je nadmašio očekivanja pa su mu tako prihodi iznosili 250 milijuna dolara od očekivanih 241.5 milijuna. Prihodi su tako narasli za 119% naspram prošle godine, no neto dobit je još uvijek u minusu, točnije 132 milijuna dolara.

S druge strane broj aktivnih korisnika narastao je za 25% u odnosu na prošlu godinu, dok je broj aktivnih korisnika na mobilnim uređajima dosegao 198 milijuna, odnosno 31% više nego prošle godine. Sve u svemu, ovo su skromne brojke za jedan servis koji ima u rezervama 2.2 milijarde dolara gotovine.

Za kraj spomenimo kako čak 78% posto korisnika Twitteru pristupa preko mobilnih uređaja. Dakle, Twitter još uvijek pokazuje relativno slabe poslovne rezultate, naspram jednog Facebooka koji svake godine zarađuje sve više. 

Nedavno je kompanija objavila nove oglasne jedinice koje bi mogle povisiti prihode, samim time i neto dobit, no Twitter mora još puno raditi na oglašavanju, no uvijek vreba opasnost od drugih servisa koji bi im mogli uzeti dio kolača.

Izvor TechCrunch 

Pratite nas na Twitteru

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju