Twitter najavio aplikaciju za Firefox OS

Twitter za Firefox OS bit će dostupan na Firefoxovom marketplaceu kada se uređaji s Mozillinim novim operativnim sustavom počnu isporučivati.​​

Zimo Zimo Gost post | 26.02.2013. / 11:28

Twitter najavio aplikaciju za Firefox OS

Twitter za Firefox OS bit će dostupan na Firefoxovom marketplaceu kada se uređaji s Mozillinim novim operativnim sustavom počnu isporučivati.​​

Iz Mozille su javili da je u nedjelju 18 operatera podržalo novi operativni sustav. Alcatel One Touch, LG Electronics i ZTE planiraju izbaciti svoje telefone temeljene na Firefox OS-u početkom ovog ljeta, a uređaji Huawei Technologies očekuju nas kasnije tijekom godine. Također, jučer je i Sony potvrdio da radi na hardveru za Firefox OS.

Twitter za Firefox OS bit će sličan svojim drugim mobilnim aplikacijama s istim Home, Connect, Discover, i Me karticama, kao i traženjem i sastavljanjem tweetova. Jedna značajka koja je jedinstvena za Firefox OS Twitter aplikaciju je Web Aktivnost, koja će dozvoliti korisniku da tweeta fotografije izravno iz bilo koje aplikacije koja također podržava web aktivnosti, uključujući i Firefox OS.

„Firefox OS će razbiti zidove između aplikacije i weba jer su Firefox OS aplikacije izgrađene korištenjem web tehnologije, kao što je HTML5,“ napisao je Jay Sullivan, Mozillin viši potpredsjednik za proizvode u blogu. „Očekujemo da ćemo vidjeti puno nevjerojatnih aplikacija koje ljudi vole, izgrađene za Firefox OS, jer sve više programera već radi za web nego za bilo koju drugu platformu.

Operacijski sustav se pozicionirao kao bolja alternativa za „low-end“ smartphone na tržištima u nastajanju.Twitter kaže da ova nova zanimljiva aplikacija nudi bogato iskustvo, te je jednostavna za korištenje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti