Twitter po novom: Ovo je prvo što ćete vidjeti na sekundu prilikom dolaska na tu društvenu mrežu

Da Elon Musk ima vrlo poseban odnos s kriptovalutom dogecoin, nije velika vijest, no njihov odnos sada se izravno odrazio i na sam izgled Twittera, čiji je Musk vlasnik. Da se to dogodilo samo tri dana ranije, sve se moglo prikazati kao prvotravanjska šala, no nije riječ o šali.

Branimir Vorša | 04.04.2023. / 10:18

Novi logo Twittera
Novi logo Twittera (Foto: Platforma X)

Šef Twittera Elon Musk poigrao se s logom te društvene mreže i jednostavno ga zamijenio s onim jedne od njegovih omiljenih kriptovaluta - dogecoina. Odlaskom na Twitter korisnike će, barem privremeno, na sekundu dočekati posve crn zaslon s malom maskotom dogecoina u sredini prije nego što se pojavi Twittreova početna stranica. Promjena loga vidljiva je i odabranim korisnicima samo na mobitelu.

Musk, koji inače ne mari baš previše za posljedice svojih poteza ili se barem tako uvijek čini, promijenio je maskotu Twittera usred kontroverzne tužbe protiv njega, posebno zbog njegovih veza s dogecoinom i navodne taktike reketa oko te kriptovalute.

Slika nije dostupna Poznati investitor čeka novi pad cijene bitcoina, evo i zašto

Dogecoin je, slučajno ili ne, nakon Muskove promjene doživio značajan skok, s porastom vrijednosti od čak 30 posto na trenutačnom kriptotržištu. Ipak, pojašnjenje promjene možda leži u Muskovoj objavi na Twitteru, u kojoj je podijelio jedan prijašnji razgovor s prijateljem na Twitteru, koji mu je predložio da osim kupnje Twittera promijeni i logo plave ptice u shiba inu, logo dogecoina.

Kao što je obećano, poručio je Musk u objavi, u kojoj je preslikom zaslona podsjetio na navedeni raniji razgovor na Twitteru.

Sve to ne treba čuditi jer kao vlasnik Twittera Musk zapravo može s tom društvenom mrežom činiti što ga je volja.

Ipak, Muska i dogecoin veže i tužba. Godine 2022. protiv tehnološkog mogula pokrenuta je tužba teška 258 milijardi dolara zbog njegove navodne sheme reketiranja i radnji koje su pomogle dogecoinu da stekne privlačnost i popularnost. CNBC piše da je Muskova promjena Twitterova loga značajno pridonijela skoku od 30 posto u vrijednosti dogecoina, usred Muskova zahtjeva od suca da odbaci navedenu tužbu.

Prema CoinMarketCapu, dogecoin je sada na 8. mjestu na ljestvici kriptovaluta.

Bitcoin Tesla priznala da je likvidirala 75 posto svojih bitcoina, no Musk dodao: "Nismo prodali ništa od našeg dogecoina"

Musk je zapravo strastveni pobornik te meme kriptovalute od njezinih ranih dana, a s dogeom je prošao kroz njegove uspone i padove te pokazao je svoju podršku svijetu dogecoina. Njegova najnovija umotvorina samo je još jedan dokaz tog vrlo posebnog odnosa.

Tužba protiv Muska i njegovih veza s dogecoinom sada ponovno izlazi na površinu, a umjesto da Musk podiže buku o značajnim optužbama protiv njega, on koristi ovo vrijeme za ispunjavanje ranijih obećanja.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti