Elon Musk može se pohvaliti s velikim uspjehom na Twitteru

Iako je njegov dnevni raspored pretrpan obavezama u svim tvrtkama kojima upravlja, Musk ima vremena i za svakodnevno tvitanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.03.2023. / 11:19

Elon Musk u kostimu
Elon Musk u kostimu (Foto: Afp)

Krajem prošle godine Elon Musk preuzeo je kontrolu nad svojom omiljenom društvenom mrežom. I prije nego je platio 44 milijarde dolara za Twitter bio je jedan od najpopularnijih ljudi na ovoj mreži, odnosno jedan od korisnika s najvećim brojem pratitelja, a od tada ta je brojka konstantno u porastu.

Elon Musk Musk je preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, a evo koliko vrijednost kompanije iznosi sada

Od ovog tjedna ta je brojka premašila 133 milijuna te je Elon Musk postao osoba s najviše pratitelja na Twitteru - sa 133,05 milijuna premašio je Baracka Obamu kojeg na toj mreži prati 133,04 milijuna korisnika. Musku je njegov status na Twitteru iznimno važan, što pokazuje i jedna ranija situacija u kojoj je otpustio inženjera koji mu je objasnio da je njegov doseg smanjen jer gubi na popularnosti, a ne zbog nekakvih problema s algoritmom.

Dok Obama tvita nekoliko puta tjedna, čini se kako se Musk ne odvaja od Twittera te je stalno aktivan na toj mreži. Nakon njih dvojice, treći najpopularniji korisnik Twittera je Justin Bieber koji je zadnji tvit objavio još krajem prošle godine. Njega prati nešto više od 113 milijuna osoba, a ostali najpopularniji tviteraši su Taylor Swift, Katy Perry, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Donald J. Trump i Lady Gaga.

Stalne promjene na Twitteru

Od kada je preuzeo kontrolu nad ovom mrežom, Musk je uveo brojne promjene, ali je i otpustio veliki broj zaposlenika. Jedna od najvećih promjena odnosi se na verificirane račune. Od sutra više neće vrijediti klasična plava kvačica s kojima se potvrđuje identitet određenog profila, već će svi koji žele imati verificirati profil morati plaćati mjesečnu pretplatu. To je dio Muskova plana za povećanje prihoda tvrtke, kao i za smanjenje ovisnosti o oglašavanju, no taj novitet nije dobro sjeo mnogim korisnicima koji više od desetljeća besplatno koriste verificirane profile, dok će sada za istu potvrdu identiteta morati plaćati mjesečnu pretplatu.

Slika nije dostupna Najveća konkurencija Muskovoj mreži? Stiže Bluesky, društvena mreža jednog od suosnivača i bivšeg CEO-a Twittera

To bi moglo dovesti do problema da je teško prepoznati ispravne profile od lažnih jer, ako ne plaćaju pretplatu i njihovi profili nisu verificirani, prave profile poznatih i utjecajnih osoba bit će teško razlikovati od brojnih lažnih profila koji mogu koristiti njihove podatke i svašta objavljivati u njihovo ime.

Izvor: Fox Business

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti