Musk je preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, a evo koliko vrijednost kompanije iznosi sada

Usprkos tome, Musk vjeruje kako bi Twitter jednom mogao vrijediti čak više od 250 milijardi dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.03.2023. / 09:11

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk imao je, tj. i dalje ima velike planove za Twitter. Nada se kako bi ova društvena mreža jednom mogla postati nešto veće i omogućiti puno više stvari od objave statusa i fotografija te komentiranja drugih objava, odnosno neka vrsta super aplikacije. Također, vjeruje kako će vrijednost tvrtke biti puno veća od 44 milijarde dolara koliko je platio Twitter krajem prošle godine.

  Slika nije dostupna Najveća konkurencija Muskovoj mreži? Stiže Bluesky, društvena mreža jednog od suosnivača i bivšeg CEO-a Twittera

Vidim jasan, ali težak put do vrijednosti kompanije veće od 250 milijardi dolara, napisao je u mailu zaposlenicima svoja dugoročna očekivanja od Twittera. No u toj izjavi poseban naglasak treba staviti na ovo “težak put” jer ne samo da je Twitter sada daleko od te vrijednosti, već je njegova vrijednost u odnosu na vrijeme Muskova preuzimanja više nego prepolovljena.

U tom mailu u kojem je ponudio dioničke opcije zaposlenicima Twitter je procijenio na samo oko 20 milijardi dolara. Osim ovog maila u kojem ih je obavijestio o dioničkim opcijama i padu vrijednosti Twittera, Musk je prošlog tjedna zaposlenicima poslao još jedan kasnonoćni mail u kojem ih je obavijestio da rad od kuće u Twitteru nije opcija, već da se svi moraju vratiti u urede.

  Elon Musk Otkriveni novi veliki planovi: Musk u Teksasu namjerava izgraditi potpuno novi grad

Od kada je preuzeo Twitter svim je zaposlenicima dao do znanja kako nije ljubitelj udaljenog rada, a kako bi, kako je tada naglasio, spriječio kompaniju da ne bankrotira, podijelio je tisuće otkaza. Osim što nije ljubitelj udaljenog rada, Elon Musk baš ne voli niti medije. Odjel za odnose za javnošću u Tesli odavno je raspustio, a slično je napravio i u Twitteru. Upravo se ovaj odjel našao među prvim pogođenim Muskovim otkazima, no to ne znači da kompanija ne prima medijske upite. Adresa press@twitter.com i dalje je aktivna, no Musk je namjestio da odgovor na svaki medijski upit bude isti - samo jedan emoji. 

Izvor: Fox Business

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti