Zbunjeni Twitterov zaposlenik upitao Muska je li otpušten, a nakon bizarne prepiske dobio je i odgovor

Masovna otpuštanja na Twitteru pokazala su se ne tako kristalno jasna u pojedinim slučajevima, a jedan takav pobudio je velik interes nakon upita Elonu Musku postavljenom upravo na toj platformi.

Branimir Vorša | 07.03.2023. / 11:02

Elon Musk, Twitter
Elon Musk, Twitter (Foto: Afp)

Halli Thorleifsson (45), zaposlenik Twittera, bio je zbunjen masovnim otpuštanjima na Twitteru, pa je odlučio izravno pitati šefa Elona Muska je li i on otpušten.

Thorleifsson je za BBC rekao da devet dana nakon što su mu zamrznuti Twitterovi računi još uvijek nije znao je li dobio otkaz ili ne.

Vaš šef odjela za ljudske resurse ne može potvrditi jesam li zaposlen ili ne, između ostalog je napisao Thorleifsson u objavi upućenoj Musku.

Thorleifsson je bio viši direktor dizajna proizvoda za Twitter i rekao je da su nejasnoće oko njegova otpuštanja čudne i izuzetno stresne.

Otvorio sam svoje računalo u nedjelju ujutro, prije devet dana, i vidio da je ekran siv i zaključan, što znači da sam bio zaključan sa svojih računa na Twitteru. Nakon što je prošlo nekoliko dana, počeo sam se obraćati ljudima, uključujući Elona i voditelja ljudskih resursa, kako bih ih pitao o svojoj situaciji. Voditelj odjela ljudskih resursa otad mi je dva puta poslao e-mail i nije mogao odgovoriti jesam li ili nisam zaposlenik Twittera, kaže Thorleifsson.

Šefa Twittera odlučio je kontaktirati objavom na Twitteru iz frustriranosti novonastalom situacijom.

Koji posao ste radili? upitao ga je Musk u odgovoru ispod objave.

Nakon nekoliko dodatnih pitanja Thorleifsson je dao popis poslova koje je obavljao u tvrtki. Njihova razmjena okončana je pomalo bizarno, odnosno tako da je Muskov zadnji odgovor bio u obliku dva smajlića u suzama od smijeha. No, stvar je bila sve samo ne smiješna za Thorleifssona, koji je rekao da ga je ubrzo nakon toga kontaktirao Twitterov odjel za ljudske resurse te mu je rečeno da je otpušten.

Thorleifsson je poduzetnik sa sjedištem na Islandu koji je svoju tvrtku Ueno, agenciju za kreativni dizajn, prodao Twitteru početkom 2021. godine. Tu je tvrtku osnovao još 2014. godine. Kao dio te akvizicije Thorleifsson je postao stalni zaposlenik na Twitteru.

Imam još nekoliko dobrih radnih godina u sebi, pa je ovo bio način da završim svoju tvrtku i pripremim sebe i svoju obitelj za godine kada neću moći toliko, pojasnio je.

Thorleifsson je zabrinut da Musk neće poštovati ugovor koji je potpisao s Twitterom pri prodaji svoje tvrtke.

To je izuzetno stresno. Ovo je moj mirovinski fond, način da se brinem o sebi i svojoj obitelji dok moja bolest napreduje. Imati najbogatijeg čovjeka na svijetu s druge strane ovoga, koji potencijalno odbija držati se ugovora, nije mi lako prihvatiti, rekao je. Dodao je na kraju da je pravo tvrtki da otpuštaju svoje radnike, no isto tako je rekao da se ljudi obično obavijeste o tome. Čini se da je ovo potonje na Twitteru ipak tek na razini neobavezne opcije.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti