Musk najavio još jednu veliku promjenu na Twitteru koja se neće svidjeti korisnicima

Novi vlasnik Twittera pokušava uvesti reda na platformu, ali i pronaći način na koji može povećati prihode tvrtke.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2023. / 08:57

Elon Musk, Twitter
Elon Musk, Twitter (Foto: Afp)

Elon Musk uvodi još jednu veliku promjenu na svoju društvenu mrežu koja se mnogima neće svidjeti. Od sredine sljedećeg mjeseca tako će se na feedu “For You” na Twitteru prikazivati samo objave verificiranih korisnika, odnosno onih osoba koje plaćaju pretplatu. Također, samo će pretplatnici moći sudjelovati u anketama.

Elon Musk Musk je preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, a evo koliko vrijednost kompanije iznosi sada

Razlog za to, prema Musku, jest što se samo tako mogu spriječiti AI botovi u preuzimanju timelinea na Twitteru, no jasno je kako tako želi povećati broj pretplatnika svoje mreže, odnosno prihode Twittera.

Na Twitteru se danas nalaze dva timelinea - jedan je “For You” i tu se prikazuju objave za koje algoritam misli da bi mogle biti zanimljive korisnicima, a bazirane su na njihovim prijašnjim aktivnostima. Na drugom timelineu prikazuju se samo objave osoba koje korisnici prate.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ova promjena utjecati na povećanje broja pretplatnika njihova servisa Twitter Blue, za koji Musk želi da postane jedan od glavnih izvora prihoda kompanije čija je vrijednost danas puno manja u odnosu na vrijeme kada je on preuzeo tvrtku.

Naime, Elon Musk za Twitter je platio 44 milijarde dolara, a sada kaže kako njegova vrijednost iznosi oko 20 milijardi dolara, no iako smatra da će to biti teško, optimist je za budućnost i vjeruje da bi vrijednost kompanije mogla doseći više od 250 milijardi dolara.

Slika nije dostupna Objavljene informacije o projektu P92, novoj društvenoj mreži koju priprema Zuckerberg

Twitter je opciju verificiranih računa lansirao odavno - opcija je bila namijenjena poznatim osobama poput sportaša, političara, medija, brendova i drugih osoba i organizacija od javnog interesa. Kao potvrdu verifikacije, ti su računi dobili plavu kvačicu, no i to se uskoro mijenja te će svi oni, ako žele plavu kvačicu, morati plaćati pretplatu.

Izvor: Variety
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti