Twitter je još u kolovozu prošle godine predstavio Twitter Kit, platformu čiji je primarni cilj pomoći deveoperima u integraciji mogućnosti ove društvene mreže u njihovim aplikacijama. 

Nedavno smo svjedočili i predstavljanju podrške za video zapise putem “embed” opcije, a od danas će developeri imati za nijansu širi spektar mogućnosti kod izrade svojih aplikacija. Naime, od sada je kod izrade aplikacija, kako kažu iz kompanije, s tek nekoliko linija koda moguće ugraditi cijeli ‘timeline’ nekog Twitter profila, dok je do sad jedini način bio ubacivanje “tvit po tvit”, što je ih koštalo vremena. 

Twitter predstavio nove mogućnosti za developere

Twitter je poznat po svojoj skromnoj paleti boja pa su se Twitterovi developeri pobrinuli za potpunu slobodu kod odabira izgleda ‘tvitova’ (npr. poput boje pozadine ili teksta) koji se prikazuju u samoj aplikaciji. Vrijedi spomenuti još jedan novitet, a to je mogućnost pristupa Twitterovom API-ju bez potrebe za prijavom.

U svakom slučaju, radi se o velikom pomaku koji bi mogao podići popularnost Twittera među developerima i korisnicima aplikacija.

Izvor: TheNextWeb

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju