Twitter priprema novi redizajn!

Društvena mreža Twitter često mijenja određene opcije na stranici, ali izgleda da uskoro možemo očekivati veliku promjenu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.02.2015. / 12:45

Twitter priprema novi redizajn!

Društvena mreža Twitter često mijenja određene opcije na stranici, ali izgleda da uskoro možemo očekivati veliku promjenu.

Potpredsjednik Twittera, Kevin Weil, kaže da je budućnost ove mreže u video zapisima, naprednijem slanju privatnih poruka i prilagođavanju timelinea. 

Prošli je mjesec predstavljen dugo očekivani video servis, koji korisnicima putem aplikacije omogućuje mijenjanje i objavljivanje zapisa dugih do 30 sekundi.

Servis funkcionira u kombinaciji s aplikacijom Vine, na kojoj video zapisi traju do šest sekundi, a Twitter će u budućnosti možda uključivati i duže video zapise pa čak i filmove koji će se moći kupiti jednim klikom na gumb "Buy". 

Tvitovi mogu imati do 140 znakova, ali je odnedavno pokrenut i servis za grupne direktne poruke, kojima Twitter pokušava konkurirati aplikacijama poput WhatsApp. 

Također, od siječnja je korisnicima Twittera dostupna i opcija "While you were away" koja sumira najpopularnije tvitove iz razdoblja tijekom kojeg su korisnici bili odsutnii.

Prema svemu sudeći, Twitter će se sve više okretati personalizaciji, a trenutno su u fazi testiranja i neka rješenja koja bi korisnicima omogućila jedinstvene sadržaje na svojim profilima. Dizajn stranice je ovih dana pod udarom kritika jer, prema mišljenju mnogih, podsjeća na Facebook.
 

Foto: Twitter/DailyMail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti