Nakon što se Honor odvojio od Huaweija te su krajem 2020. godine krenuli svojim putem, kineska kompanija predstavila je brojne nove proizvode te su stvorili uvjete za dvije nove velike prekretnice u svom poslovanju. Kako su objavili iz te kompanije, njihov je fokus na osvajanju kineskog tržište te na ulasku na europsko tržište.

U Kini bilježe odlične rezultate pa su tako, prema podacima IDC-a, u srpnju ove godine postali prva kompanija s 19,5 posto tržišnog udjela u drugom ovogodišnjem kvartalu. Tijekom ta tri mjeseca isporučili su 13,1 milijun pametnih telefona na tom tržištu.

Honor 70 Honor najavio dolazak svojih preklopnih telefona u Europu

Što se osvajanja novih tržišta tiče, na sajmu IFA koji je održan početkom rujna najavili su širenje na 16 do 20 ključnih tržišta diljem Europe, Bliskog Istoka, Afrike, Azije, Pacifika i Latinske Amerike. Posebnu pažnju posvetit će zapadnoj Europi i tržištima poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske, Finske i drugih.

Iako je Honor kao samostalna kompanija na tržištu prilično kratko, do sada se već mogu pohvaliti s brojnim nagradama koje su ostvarili na sajmovima MWC i IFA. Među inim, za Honor Magic4 seriju na svjetskom mobilnom kongresu MWC kompanija je dobila nagradu "Best of MWC", dok je na IFA-i, među brojnim nagradama, novi smartphone Honor 70 osvojio i nagradu EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023.

HONOR je na IFA 2022 predstavio MagicOS 7.0, novi operativni sustav dizajniran za pružanje besprijekornog iskustva na različitim platformama i uređajima. Temelji se na Androidu, kao i na PC i IoT operativnim sustavima, tako da se uređaji s različitim OS-om mogu povezati s MagicOS uređajima na razini sustava. Uz nove promjene korisničkog sučelja, MagicOS 7.0 omogućava korisnicima upravljanje HONOR prijenosnim računalom, pametnim telefonom i tabletom pomoću jedne tipkovnice i miša. Ovom funkcijom korisnici mogu neprimjetno povlačiti datoteke po uređajima, kao i unositi tekst u pametni telefon ili tablet pomoću tipkovnice prijenosnog računala.

Honor 70 - 3 RECENZIJA Honor 70: Svestrani smartphone velikih ambicija

U partnerstvu s Microsoftom, HONOR donosi Phone Link međunarodnim korisnicima. HONOR Magic4 Pro jedan je od prvih HONOR modela pametnih telefona koji podržavaju Phone Link, dok će HONOR 70 također podržavati Phone Link nakon OTA ažuriranja. Također, HONOR je s Qualcommom na temelju mobilne platforme Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, razvio dvojni-sigurnosni sustav (HTEE +QTEE) HONOR Magic4 serije koji pruža poboljšane sigurnosne zahtjeve za ključne usluge diljem svijeta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju