U samo nekoliko sati Bezos je izgubio više od 20 milijardi dolara

Zbog loših poslovnih rezultata jučer je dionica Amazona završila u crvenom, a najviše je pogodilo njihova najvećeg dioničara Bezosa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.04.2022. / 11:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je pandemija koronavirusa mnogima uništila tvrtke i poslovanje, neki su upravo tijekom tog razdoblja ostvarili svoje najveće bogatstvo. Jedan od njih je i Jeff Bezos, osnivač i bivši dugogodišnji CEO Amazona (prošle je godine napustio tu poziciju) koji je na krilima rasta cijena dionica te kompanije jedno vrijeme bio najbogatija osoba na svijetu.

Slika nije dostupna Velike kritike tehnološkog bogataša: Bezosova poslovna vizija je recept za revoluciju

Čini se ipak kako su, barem za ovo razdoblje, najbolji dani za Amazon i Bezosa iza njih. To se najbolje može vidjeti po poslovnim rezultatima za prošli kvartal u kojem su zabilježili gubitak od čak 3,8 milijardi dolara, ponajviše zbog njihove investicije u proizvođača električnih automobila Rivian. Nakon objave tih rezultata burza je reagirala u skladu s očekivanjima te je vrijednost cijene dionica pala za oko 450 dolara po dionici.

Taj minus, naravno, osjetili su i dioničari tvrtke, a najgore je prošao najveći dioničar tvrtke Bezos. Prema Fortuneu, on je u samo nekoliko sati izgubio više od 20 milijardi dolara svoje vrijednosti. Riječ je o velikoj svoti, no naravno ne treba se brinuti za stanje njegovih financija jer je i dalje težak skoro 150 milijardi dolara. Što se cijele godine tiče, Bezos je u velikom minusu te je od početka 2022. do sada u minusu skoro 44 milijarde dolara.

Slika nije dostupna Nova jahta Jeffa Bezosa toliko je velika da će zbog nje rastaviti povijesni most u Rotterdamu

Osim Riviana, na loše rezultate Amazona utjecali su i drugi faktori poput inflacije, pada online kupovine, povećanih troškova rada nakon masovnog zapošljavanja tijekom pandemije i drugih. Negativno stanje na tržištu reflektiralo se i na druge tehnološke kompanije i njihove najveće dioničare pa su tako osobe s popisa najbogatijih ljudi na svijetu petak završili s više od 54 milijarde dolara minusa.

Izvor: Fortune

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti