U Split dolaze predstavnici investicijskih fondova 'teški' više od tri milijarde dolara

Osim bogatog seta eminentnih govornika iz svijeta startupova i informacijskih tehnologija, u Splitu 11. i 12. lipnja na nadolazećoj Shift konferenciji možemo očekivati i predstavnike tri najvažnija startup akceleratora na svijetu...

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.05.2015. / 07:00

U Split dolaze predstavnici investicijskih fondova 'teški' više od tri milijarde dolara

Osim bogatog seta eminentnih govornika iz svijeta startupova i informacijskih tehnologija, u Splitu 11. i 12. lipnja na nadolazećoj Shift konferenciji možemo očekivati i predstavnike tri najvažnija startup akceleratora na svijetu (500 Startupsa, TechStarsa te Y Combinatora) ali i najvažnijih venture capital fondova (Venrock te Union Square Ventures).

Shift  Conference ovom prilikom prilikom najavljuje dolazak novog seta govornika koji su ujedno i predstavnici investicijskih fondova čiji zbroj vrijednosti ukupno premašuje tri milijarde dolara. Svi oni na pozornici Shift konferencije 11. i 12. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu okupljene će upoznati s procesima koji su potrebni da bi određene tvrtke zadovoljile njihove kriterije i uspjele doći do investicija vrijednih stotine tisuća dolara.

Ove godine svoj su dolazak potvrdili predstavnici  tri najvažnija startup akcleratora na svijetu (500 Startupsa, TechStarsa te Y Combinatora) ali i najvažnijih venture capital fondova (Venrock te Union Square Ventures).

Nick Grossman je generalni menadžer izrazito poznatog venture capital fonda, Union Square Venturesa, čiji portfolio uključuje financiranje nekih od danas najvećih internetskih kompanija poput Twittera, Tumblra, Foursquarea, Etsyja, Zynge, Kickstartera i Disqusa. Union Square Ventures danas upravlja imovinom čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od milijardu dolara! Prije dolaska u USV, Grossman je bio direktor Code for America, open source tehnološke platforme koja za cilj ima prilagođavanje vladinih programa građanima kojima su i namijenjeni.

Qasar Younis je osnivač startupa TalkBin kojeg je financijski podržao akcelerator Y Combinator, a kasnije kupio Google. Younis je u Googleu nastavio rad na poslovnim segmentima razvijanja proizvoda pokazavši pritom cijeli set upravljačkih vještina koje su bile toliko izražene da je od Y Combinatora dobio poziv da postane Partner u ovom fondu, što je ponuda koja se ne odbija.

Aaron White je potpredsjednik Venrocka, jednog od najvažnijih venture capital fondova na svijetu koji nastavlja uspješne investicijske aktivnosti svjetski slavne obitelji Rockefeller. Venrocku se Aaron pridružio 2013. godine, a svojim je radom između ostalog fokusiran na razvoj mobilnih tehnologija. Riječ je o vrhunskom poduzetniku/tehnologu koji je osmislio, konstruirao i izgradio sustav Boundless kojim se danas služe milijuni ljudi diljem svijeta.

Andrea Barrica iako relativno novopridošli član startup akceleratora 500 Startups, Andrea ima važnu ulogu u pomaganju vlasnicima tvrtki da obrate pozornost na najvažnije stvari u poslovanju: odnos s klijentima, vlastitim timom zaposlenika te investitorima. Osim toga, Andrea je jedna od osnivača uspješnog startupa inDinero kojem je osobno pribavila prvih stotinu plaćenih korisnika.

Ovi, ali i svi ostali govornici koje imate prilike vidjeti i poslušati na ovogdišnjem izdanju Shift konferencije samo su potvrda da je riječ o najvećem i najvažnijem startup događaju u jugoistgočnoj Europi. Sudionici konferencije od ovih će investitora imati prilike naučiti mnoštvo korisnih informacija te se družiti s njima na nekima od neformalnih partyja u sklopu same konferencije.

Jeftinije ulaznice još samo sedam dana

Ulaznice za najveći startup događaj u jugoistočnoj Europi još će se tjedan dana, do srijede 27. svibnja, prodavati po posebnim promotivnim cijenama od, primjerice, 150 eura za paket od dvije ulaznice po cijeni jedne. Ne propustite jedinstvenu priliku da provedete dva nezaboravna dana u „najlipšem gradu na svitu“.               

Za više informacija o natjecanjima, govornicima i konferenciji
posjetite službenu stranicu Shift Conference!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti