Genijalni izum riječkih učenika: Osmislili verziju popularne igre koju mogu igrati slijepi i slabovidni

Učenici iz Rijeke pokazali su što se sve može postići kad se male ruke slože te su pronašli način da djeca s oštećenjem vida igraju popularnu igru. U tome su su pomoć mentora Digitalnog investicijskog inkubatora, koji sada traže nove mlade inovatore po cijeloj Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr | 12.03.2023. / 21:14

Galerija

Riječki učenici osmislili su verziju popularne igre Memory koju mogu igrati slijepa i slabovidna djeca.

Imamo čep, nekakvu spužvu i štipaljku. To je napravljeno tako da djeca mogu osjetiti što diraju te prepoznati isti par, objasnila je učenica Nina Pezelj.

Sada su na kartice dodali i Brailleevo pismo. Sve to su osmislili u sklopu Digitalnog investicijskog inkubatora na Institutu za inovacije. Sudjelovali su u radionicama i učili od pravih poduzetnika.

Stvarno nam je bilo jako zabavno i kreativno smo izražavali naše ideje i želimo to napraviti u sljedećim projektima, rekao je učenik Dorian Matić reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Vištici.

Gaming kamp, ilustracija Osmjesi i oduševljenje: Osnovnoškolci u 7 dana gaming kampa napravila vlastite videogire

Oni su samo dio kreativaca i inovatora koji su prošli kroz Inkubator. Do sada je sudjelovalo više od 240 škola i fakulteta iz cijele Hrvatske.

Ima stvarno različitih ideja – od programa za starije i nemoćne, pametnih zavjesa, pametnih lokota za bicikle, rekao je Filip Vrhovnik, voditelj Inkubatora.

Digitalni inkubator - dodjela nagrada Počinje nova sezona Digitalnog inkubatora: Traže se najbolji mladi inovatori Hrvatske!

Inkubator sada traži nove mlade inovatore. Učenici se besplatno mogu prijaviti do 19., a studenti do 31. ožujka.

Digitalniinkubator.eu je web stranica i tamo su sve informacije. Tko god je spreman za učenje, razvoj i pokretanje vlastite inicijative – neka se javi, rekao je Vrhovnik.

Tko zna, možda se razrade i ideje koje će promijeniti živote.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti