Poznati hrvatski dizajner, Petar Popović, na nedavnom izboru svjetske dizajnerske organizacije World Brand Design Societyja, nagrađen je srebrnom nagradom za projekt cjelovitog dizajna, brendinga i vizualne komunikacije brenda Rimac i Rimac Nevere. Taj je kompleksni vizualni sustav proglašen jednim od najboljih svjetskih korporativnih identiteta za ovu godinu. 

Kako su pojasnili iz Rimca, zajedno s tadašnjim timom grafičkog dizajna, Popović je razvio jedinstveni vizualni jezik za potpuno novu marku električnih hiperautomobila visoke tehnologije, koji se natjecao u kategoriji s renomiranim agencijama i najboljim svjetskim dizajnerima. Ističu kako će ova nagrada pomoći i etabliranju Rimac Automobila kao marke i njihovog proizvoda Nevere.

Rimac Grupa: Ilustracija - 3 Rimac Grupa još nije objavila izvješće o poslovanju za 2021. godinu, Dnevnik Nove TV analizira moguće razloge

Pojasnili su kako je tim hrvatskih dizajnera radio na dizajnu koji razrađuje cjeloviti brending proizvoda i pratećih vizualnih komunikacija, a nagrađeno je rješenje i osvježenje za brend Rimac Automobili. Uz osnovnu razradu logotipa, tipografije i ostalih osnovnih elemenata vizualne komunikacije, dizajnersko rješenje je uz grafički dizajn uključivalo i dizajnersku metodologiju korisničkog sučelja.

Naš je rad uključivao i postavljanje standarda produkt dizajna, razne Rimac sustave grafičkih uzoraka, ostale grafičke sustave, ikonografiju, tipografiju po mjeri za digital i non-digital, standarde za brendiranje interijera, a upravo nas je sveobuhvatan pristup snažno diferencirao od drugih natjecatelja. Koliko nam je poznato, u automobilskoj industriji nitko do sada nije imao tako cjelovit pristup brendu i razradu cijelog storytellinga brenda kroz dizajn. Tadašnji sastav tima grafičkog dizajna u Rimcu razvio je i kompletnu vizualnu komunikaciju kako bismo što bolje predstavili tako veliki, inovativan i važan hrvatski proizvod. Ponosni smo na ovu srebrnu nagradu koja je, možemo reći bez lažne skromnosti, velika potvrda kreativnosti, ali i znanja našeg malog tima. Posebno bih se zahvalio Adrianu Mudrom koji nam je dao kreativnu slobodu i priliku da pomičemo granice dizajna. Bez njegove podrške ne bismo mogli realizirati ovaj rad, rekao je Petar Popović, tadašnji voditelj odjela grafičkog dizajna, art direktor i voditelj nagrađenog tima kojeg su činili i senior grafički dizajner Luka Balić, produkt dizajnerica Nataša Njegovanović i UI/UX dizajner Janko Bertoša te ostatak Rimac dizajn tima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju